Когато Пепеляшка остане без орисница

Три терапии превръщат красотата в реалност

Свобoда Сидерова 03 February 2015

Genxskin – точно в целта

Vital Sun Center, София, ул. „Позитано“ 7, ет. 1, Бизнес център, 0887 002 136

Според бюти кодекса след 40-годишен стаж кожата се нуждае от компенсация, разбирайте възстановяване посоката на т. нар. триъгълник на младостта (върхът сочи към брадичката). С нелеката задача се заема биосъставката Matrigenics 14G от кафяво микроводорасло. Както подсказват цифрите в името, хитовото откритие на Ericson Laboratoire стимулира 14-те гена, отговорни за синтеза на колаген, еластин и хиалуронова киселина. Стъпките на реструктуриращата терапия са не по-малко иновативни.

Масажът с моделиращ крем и лифтинг серумът с рибен колаген са прелюдия към „сандвича“ от две маски. Възстановяващата с биоусвоим калций (нанася се с четка) релаксира чертите. Формираща 3D филм, биоцелулозната маска (във формата на 2 пача за лице и шия) обвива кожата като нежна превръзка. Финалът – моментален микрофилър в зоната на челото, „пачия крак“ и назолабиалните бръчки, превръща „скръбното изражение“ в спомен. Тайната са ултразапълващи сфери от растението дяволски език, абсорбиращи вода до 200 пъти повече от теглото си.   

Morphosis Rе-Structure - единица за позитив
Салон ул. „Петър Парчевич“ 42, София, 0888 462 099, 0888 356 324

За някои жени щастието е в стройната фигура. За други – в здравата коса. 30-минутната възстановяваща терапия на Framesi е манна небесна за изтощената коса. Трите лесни стъпки са не просто измиване-уплътняване-запазване на ефекта, а цял ритуал. Ревитализиращият шампоан с киселинно рН подготвя косата за  интензивната фаза. Целта на експресния филър е да „ремонтира“ косъма в дълбочина, запълвайки увредените участъци.

При последната фаза на реанимацията скъпоценен флуид приглажда люспичките му и го обвива в защитен филм. Залог за ефективност са и възстановяващите еластичността, мекотата и блясъка на косата съставки: морски колаген, хиалуронова киселина, перлени протеини, силиций и витамин E. За терапията си струва да се запишетe дори ако не е налице ситуация SOS, т. е. очевидни проблеми като безжизненост, сухота, накъсване. На излизане от салона желанието да пипате пак и пак плътните копринени кичури, без да ви видят околните, е непреодолимо.

Арома гурме с антиейдж ефект
Шоурум на Cuccio Bulgaria, София, ул. „Будапеща“ 70, 0886 804 148

Оммм... Нищо не ви пречи да пращате позитивна енергия на сухата и без тонус кожа на ръцете, но планът на Cuccio за промяна на кармата й е друг. Суперфиният скраб „Нар и смокиня“ с масло от жожоба, използван при пилинга, притежава удивителния ефект да удължава живота на фибробластите и да хидратира кожата. Но гурме изкушенията не свършват дотук. Масажът с масло от гроздови семки е от съществено значение за подхранването й.

Сред другите плюсове на масленото вълшебство е борбата със свободните радикали благодарение на съдържащите се антиоксиданти, с пъти по-мощни от витамини С и Е. Последващата регенерираща маска за дълбока дермална трансформация е повече от приятна по форма.

Докато чакате да подейства, ръцете са пъхнати в затоплени ръкавици. Масажът с масло от нар и акай бери не само задържа в кожата влагата, но и предотвратява разрушаването на влакната колаген и еластин. Така клетките получават суперполезни деликатеси с всички произтичащи от това последствия, а вие – младежки вид на ръцете.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР