Снимка: Асен Емилов
800 г свинско филе, 40 малки гъби, 2 глави червен лук, розмарин, 2 лимона, 2 ч.л. кимион, морска сол, прясно смлян черен пипер, зехтин, 1 ч. л. мед (за 4 порции)
Нарежете свинското на кубчета с големина 2 см. Почистете гъбите и отстранете пънчетата. Обелете лука и разрежете на четири. Накълцайте розмарина и кората на единия лимон на ситно, добавете зехтина, кимиона, солта и черния пипер. Мариновайте месото, лука и гъбите в получената ароматна смес.
Пригответе шишчетата. За още по-добър вкус напръскайте с букет, направен от пресни подправки от градината, потопен в микс от мед, малко зехтин и лимонов сок.
ТВОЯТ КОМЕНТАР