Живот на пълни обороти

Водорасли, пчелно млечице, черен турмалин и див сладък картоф пречат на лицевите експресии да издават годините

Свобoда Сидерова 26 June 2014

Безизразното отражение в огледалото не лъже за реалната възраст, но със сигурност не казва цялата истина, защото не отразява онова, което виждат околните. На практика лицето в движение я издава. В основата на теорията на Biotherm е клиничното проучване Science in Motion за установяване на EГН-то по мимиката.

Жените от поколението do it all, които се справят с всичко като с детска игра, се разпознават по „пачия крак“, назолабиалните гънки и т.нар. марионетни линии на усмивката. И какво от това, че сте се осмелили да изразите себе си, плачейки или смеейки се? Нали затова съществува антиейдж козметиката. Формулата на успеха са действени съставки, необичайни текстури и иновационни форми на приложение.

Водорасли и серум-в-крем

Серията Skin.Best на Biotherm (концентрат и кремове: дневен, нощен околоочен и коригиращ тена) черпи енергизираща сила от спирулина. Едно от най-древните водорасли на Земята концентрира голяма част от нужните на кожата хранителни вещества, като при това съдържа два пъти повече протеини от соята. Другата съставка е невероятно мощен антиоксидант (също от водорасло), който е от 500 до 1000 пъти по-ефикасен от витамин Е, както и от ликопен и бета-каротен. В комбинация те активират клетъчния метаболизъм, изглаждайки и тонизирайки кожата, и я защитават от стрес и UV лъчи.

От гамата най-интересен е концентратът. След текстурите гел-в-крем и серум-в-масло, патент на марката, е ред на иновацията серум-в-крем. Продуктът 2 в 1 гарантира ефективността на серум в дълбочина и подхранващия комфорт на крем на повърхността.

Пчелно млечице и handmade

Не случайно императорите на Китай го боготворят като продукт, удължаващ живота. Според последни изследвания съкровището на кошера, богато на захари, мастни киселини, аминокиселини, протеини, витамини и минерали, е незаменимо и при загуба на еластичност, плътност и сияние на кожата. Guerlain побърза да се възползва от фантастичния ефект на безценната съставка. По иновативност не отстъпва и уникалното й капсулиране. За да подарят на кожата квинтесенцията на пчелното млечице и да запазят непокътната подхранващата му сила, белите престилки го затварят в козметични капсули.

„Златните перли“ се съхраняват в шестоъгълна опаковка, подобна на клетка от пчелна пита. Непосредствено преди употреба те се смесват с активиращия крем. Полученият еликсир защитава фибробластите от окисляване (причина за безжизнения тен) и възстановява кожата.

„Бижу“ с черен турмалин

Околоочният крем Re-Nutriv Contouring Eye Lift на Estee Lauder e онзи рядък случай, когато наследник на династията Re-Nutriv Ultimate Lift Age-Correcting върви по утъпкан път, посипан със скъпоценности.

Съдете сами: черен турмалин (енергизира), колоидно злато (успокоява) и микронизирани перли от южните морета (озаряват). Луксът прекрасно се връзва с принципите на епигенетиката – наука, доказваща, че не наследствеността, а околната среда влияе на кожата. Наред с възстановяването й формулата се фокусира и върху рескулптирането.

Докато екстракти от сенегалска акация, сладък бадем и годжи бери установяват контрол над липсата на стегнатост, повдигащи технологии подпомагат „механичното разтягане“ (привързване) на кожните клетки. С лекота охлаждащият керамичен апликатор се плъзга по кожата, като освежава и намалява подпухванията.

Вместо лека, сияйна нощ

Както винаги амбицията на La Prairie – нощен крем да замени половината продукти от козметичната чантичка – радва. Не по-малко впечатляващ е ефектът от нощното „осветяване“ благодарение на формулата със слюда и течни кристали. Но възпламенената сияйност, ноу-хау на цялата колекция Radiance, е по-скоро допълнителна, а не основна цел. Идеята е, докато спите, кожата да мине в режим на възстановяване на нанесените през деня щети.

Грижа за това имат пептиди и екстракт от див сладък картоф, които повишават синтеза на ключови за гладкостта и стегнатостта на кожата протеини и ги реорганизират. Отговорници по насищане с влага, укрепване на липидната бариера, защита и усъвършенстване на релефа са хидратиращ комплекс, серамиди, витамин С и ексфолиращ екстракт от папая. Дизайнът само подчертава факта – напипали сте „златна жила“ на младостта.

Спирането на цикъла подмладява

Поредната идея фикс долетя отвъд океана. Менопаузата може да се отложи, като запасът от яйцеклетки се удължи във времето повече от заплануваното от природата. Само ще напомним: броят им е зададен генетично, нови не се образуват, а при всеки цикъл се губят по 10-15. Много американки вече принудително го спират, за да ги икономисват.

По време на „паузата“ функцията на яйчниците се поема от хормонални препарати. Така хормоналният фон остава стабилен. Разбира се, подобна еквилибристика е възможна само под наблюдението на лекар.

След като откри верига фитнес клубове, Мадона усвоява индустрията на красотата. За рекламата на новата си козметична линия MDNA Skin, създадена в сътрудничество с японската компания MTG, иконата се пъхна във вана облечена

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР