Бретонът - фалшив или кълцан

Искате да смените имиджа си, но без радикални промени. „Малкият“ детайл дава свобода за стайлинг експерименти

23 June 2014

 

Сред фаворитите на стилистите е прав бретон до и под веждите

 

(A Détacher, Anna Sui, Rochas, Balmain, Christopher Kane) и къс до средата на челото (Acne). Внимание: комбинацията на прав бретон с къса прическа придава на образа известна доза андрогенност (Burberry, Felipe Oliveira Baptista). Значи ли това, че за да сте в крак с модата, трябва да изглеждате еднакво? Не и още веднъж не. Възможностите за трансформации на бретона са безкрайни.

 

Снишаваме се

 

Ако идеята за изкуствена коса не ви импонира, очертавате пътя максимално ниско и премятате косата на една страна. Между другото, това е една от малкото подиумни прически, които може да заимствате, без да се чудите дали е уместна или не в ежедневието. Според Lanvin и Guy Laroche подобието на бретон започва от външния край на веждата. Alexandre Herchcovitch компенсира закриването на едното око ала Гео Милев с едри вълни. Holly Fulton дори не разресва косата, налагайки бретон от едри масури.

 

Да живее перуката!

 

Не искате да режете косата. OK. Перуките са новите шапки. И не какви да е, а с кълцан или заоблен бретон и късо подстригани. Например в стила паж (Marc Jacobs, Chanel, Veronique Branquinho) или още по-къси (L’Wren Scott, Fendi). Неравните краища омекотяват чертите на лицето и зрително коригират овала.

 

Специални ефекти

 

Призът в категорията си поделят две хитови предложения. Laura Biagiotti, Erdem и Peter Pilotto възприемат термина „зад кулисите“ буквално. Пуснатият ниско на челото и хванат с фиба отстрани бретон напомня... театрална завеса. Celine доразвива идеята, като имитира лимби. От челото се отделя предният ред коса и с гел и гребен с редки зъбци се оформя бретон под 45 градуса. Haider Ackermann изненадва с воал от коса. Правият филиран бретон, стигащ до брадичката, започва от пищното френско „руло“ над челото.

 

„Доверете се на стилиста. Той ще съобрази формата на бретона с тази на лицето и типа коса“ - Юджийн Сюлейман, топкоафьор 

ТВОЯТ КОМЕНТАР