Една година SABAI

Първия си рожден ден артистичното пространство празнува с четирима специални гости

05 June 2014

Магазин-галерия или уютен пристан за български дизайнери и фотографи – SABAI напълно отговаря на името си, заето от тайландската дума, определяща понятията за щастие, вътрешен мир и наслаждение от живота. Вратите на артистичното пространство отвориха точно преди една година на ул. Неофит Рилски 63 – достатъчно време SABAI да намери своето място на столичната арт сцена, да представи над 30 автори – трима от тях ексклузивно за България, няколко изложби на млади таланти и да бъде част от програмата на Sofia Design Week.

А този месец, за да отпразнува подобаващо първия си рожден ден, SABAI кани четирима български артисти да преобразят витрината и пространството на галерията според личното си усещане към живота, естетиката и умението да бъдеш Сабай.

Специален гост на магазина през първата седмица на юни е дизайнерът Николай Сърдъмов, който вече е изложил последната си колекция бижута Brand New. Втората седмица е запазена за Мариета Ценова, която ще изненада ценителите този път не с фотография, а с ръчно направени от нея аксесоари. След нея ще видим творенията на арх. Пламен Тодоров (чието дело е и самата галерия) - заедно със своя екип от Zoom Studio той ще представи колекция от брошки, прототипи на известни сгради, които студиото е правило. Месецът ще завърши с любимата ни Нева Балникова, която ще покаже един по-различен визуален проект... И, разбира се, очаквайте още изненади – защото SABAI е място, в което добрите и красиви идеи дишат дълбоко и спокойно.

P.S: А тази събота (07.06) след 17 ч., Сабай ви кани на чаша вино – носете добри пожелания и големи усмивки.

ТВОЯТ КОМЕНТАР