приказка с продължение

В коледния брой ви предложихме да напишете женски вариант на една мъжка приказка, в която принцесата отказва предложението за брак на принца, но той не си посипва главата с пепел, а... започва да си живее живота.

25 February 2009

 

Скъпи Еви,

В коледния брой ви предложихме да напишете женски вариант на една мъжка приказка, в която принцесата отказва предложението за брак на принца, но той не си посипва главата с пепел, а... започва да си живее живота. Какво ще направите, ако Той категорично изключва варианта семейство или не го изключва, но в голямото му любвеобилно сърце има място и за други?


Женската империя отвръща на удара!

Както обещахме, публикуваме най-оригиналните женски отговори.


...И принцесата заживяла безгрижно и щастливо: не й се налагало всеки ден да готви и чисти. Вместо това излизала с приятелките си на вечеря. Не трябвало да дава обяснения кои й звъни в 23 ч. и защо пак изхарчила половината си заплата за дрехи. Обзавела апартамента си по женски и го затрупала сароматни свещи. И най-важното: винаги правела интересен, вълнуващ и желан секс...

росица


Имало едно време една принцеса, която не мечтаела да се омъжи. Тя живяла дълго и щастливо, не родила две деца и спокойно спяла в пухеното си легло и се излежавала до късно сутрин; после отивала на фитнес, масаж и на кафе с приятелки, а вечер обувала копринени чорапи и бонбонени обувки и танцувала, и се забавлявала, и понякога си забравяла сутиена; хладилника смятала за специален шкаф за водка, лед и портокали и правила секс с онзи сладур и с брат му, и с неговия най-добър приятел, и с дъщеря му (на брата); и клюкарствала на воля, и си изключвала звука на телефона, и никога не й се наложило да гледа филми с военни, със затворници и с подводници. И нямала готварска печка.

мария

 


Имало едно време едно момиче и едно момче, които много се обичали и градели общо бъдеще. Един слънчев ден момчето си тръгнало без обяснения... И тогава момичето се амбицирало и започнало да ходи на фитнес, йога, масажи с мед и вино, да се среща с приятелки в стил “Сексът и градът”, да спи, докогато иска и както иска в широкото легло, да не се притеснява как изглежда сутрин след сън, да си харчи парите за нов чифт обувки, да клюкарства по един час с приятелка, без някой да я гледа сърдито, да флиртува със сладура в близката видеотека и изобщо ЗАПОчНАлА ДА ЖИВЕЕ ИСТИНСКИ!

станислава

 


Живяла някога една принцеса. Ама много приказна принцеса. Постоянно се намирал някой принц или вариант на тема принц да я попита:,,Ще се омъжиш ли за мен?” И тя винаги отговаряла: ,,Не!!!” Защото си имала татко цар, който й давал парички; четириъгълен брат, който я пазел от досадници; съсед-гей, който я консултирал за най-новите модни тенденции; колега-интелектуалец, който я развеждал по изложби, театри, и й подарявал модни списания като “ЕVA”; приятел-купонджия, който я мъкнел по кръчми и най-актуалните фешън кафета, и една страстна Любов, с която правела страхотен секс.
Абе що да си разваля рахатлъка с брак?

тодорова

 


история за истински принц - умен, чаровен, смел и влюбчив, влюбен в необкновена принцеса-реалистка

Тя също се влюбила в него, защото Той я разсмивал, казвал й, че е красива, умна и секси, и я карал да се чувства точно такава. Двамата си изкарвали страхотно, което не пречело на принца да се влюбва и в други принцеси и да ги дарява с цялото си очарование... Един ден, както става в реалния живот, неговата принцеса-реалистка му казала: “Скъпи, ще имаме дете.” Принцът, който въпреки влюбчивото си сърце бил възпитан в дух на почтеност и отговорност, веднага я попитал: “Ще се омъжиш ли за мен?” А тя, моля ви се, преодоляла страхове си и сватбения синдром и отговорила “НЕ!” Както вече казахме, била реалистка. Предпочела да се откаже от “привилегията” принцът да й изневерява цял живот. Дала му това, което той си въобразявал, че най-много желае - ПЪЛНА СВОБОДА. Принцът спечелил още възможността 1) да докаже, че може да бъде баща; 2) да заслужи обичта на тяхната малка дъщеря; 3) да бъде на изпитателен срок до края на дните си.

Е, не чак до края на дните си, защото не след дълго той й казал: “Обичам те! Ако не те бях срещнал, никога нямаше да разбера кой съм и животът ми нямаше да има смисъл!”...Това, разбира се, станало, след като друг принц се опитал да му отнеме принцесата-реалистка.

маргарита

 


Имало едно време една девойка, която срещнала красивия и смел принц, той се влюбил в нея и й предложил да му стане жена. Тя вдигнала към него своите красиви очи и любезно отговорила: „Да бе, да не съм луда!” Оттогава заживяла честита и благословена. В дома й царял ред – нямало разхвърляни чорапи, чаши без подложки по мебелите, а тоалетната чиния била винаги чиста. Тя станала единствената и неоспорима пазителка на Безценното – дистанционното на телевизора. Всички футболни мачове и други спортни програми били поставени завинаги под запор. Тя била наистина Благословената – не знаела що е свекърва, а празниците прекарвала с любимите си приятели вместо с роднините по мъжка линия. Готвела любимите си диетични храни и никога не се наложило да гледа как някой всеки ден яде мазни пържоли, пържени картофи или тежки яхнии, без да наддаде дори грам, когато тя трябвало да води неравна битка с теглото с няколко зелеви листа и лъжичка варен ориз. Отоплението през зимата винаги пускала на максимална степен. Нощем била единствената владетелка на леглото – спяла в него, без да бъде бутана и без да се буди от хъркане, оригване или пърдене. Благословената правела секс само когато, където, с когото и какъвто й се прииска. Мъжът в леглото до нея с времето ставал все по-млад и енергичен. Тя живяла дълго и умряла щастлива.

анелия



В далечно царство-господарство, когато дошло време принцесата да се омъжи, се оказало, че принцовете свършили! Имало само неограничен брой крастави жаби, които колкото и да целуваш, си оставали жаби, няколко прости пастири, които дори и да не са вечно пастири, вечно ще си останат прости, и няколко Иванушка-глупаци с неустановени сексуални предпочитания: принцеси или лами.

“По-добре сама, отколкото зле придружена!”- отсякла принцесата и си заживяла доволно и честито: сутрин се излежавала до късно, гледала на воля сапунени сериали и TV шоута, бъбрела до насита с приятелки по телефон и в кафенета, ваяла тяло във фитнес салони и редовно ходела на маникюр, масаж, солариум и фризьор, и четяла модни журнали, а не готварски книги, и пътешествала из другите царства, и харчела съкровището без обяснения, и си пазарувала колкото и когато си поиска.

Така принцесата никога не разбрала що е това миризливи мъжки чорапи, царствено хъркане и пърдене, вдигната тоалетна чиния, Playstation, сърфиране и превключващо се дистанционно!

даниела

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР