крака на газела

В челната тройка, която разтупква сърцата на мъжете, наред с бюста и дупето се нареждат краката.

Свобoда Сидерова 25 September 2009


В челната тройка, която разтупква сърцата на мъжете, наред с бюста и дупето се нареждат краката. Докато с първите две всичко е ясно от гледна точка на биологията, малко трудно е да се обясни присъствието на последните. Може би причината е, че краката са нужни на жената да бяга бързо (но не много), за да е интересно да я догонят. Ако пластичният хирург може да прекрои без проблем бюста и ханша, единственият засега начин за удължаване на краката (костта се реже и краищата се приплъзват) е толкова травмиращ, че може да ви настръхне косата. ЕВА ви предлага други трикове, които ще ви помогнат да изглеждате секси и без да имате крака до сливиците.

звездни крачета

Сред светските личности от кориците на лъскавите списания може да откриете дами с умопомрачителни балкони или със страхотно дупе. Но стройните крачета, при вида на които човек да зяпне, не са чак толкова много. Първо място сред дълкокраките богини от близкото минало принадлежи на Марлене Дитрих. Жалко, че няма живи връстници, за да разкажат как ги побърквала с маниера си да кръстосва крака. Макар че в детството си е охранена фройлайн, по съвет на майка си пристяга прасците във високи боти с шнурове, за да ги изфини. Специално внимание "вечният ангел" отделя на обувките - носи само ръчна изработка. Сандалите са табу, защото смята голите пръсти за вулгарни и достойни само за плебеите.

С гордост демонстрира апетитни бедра, макар и малко пълни, Лайза Минели. Край на танците в стил Кабаре слага замяната на тазобедрената й кост с метална протеза. Сега на бедната Лизи не остава нищо друго, освен да "звъни" при проверка на летището. Но не всички кинодиви смело заголват долните си крайници. Макар че деколтето й стига до пъпа, София Лорен не смее да покаже тежките си крака. С най-отчайващите може да се "похвали" Елизабет Тейлър. Ричард Бъртън често ехидничи, че му напомнят слонски бутове.

2 милиона за чифт

Вече почти никой не си спомня за краката на Ракел Уелч, Джесика Ланг или Фей Дънауей. Далеч по-младите им колежки направо ги издухаха. Звездният час на Никол Кидман изгря след "Мулен руж". Някои мъже, но не и Том Круз, дори са готови да умрат за тях. Или да вземем момичето на Джеймс Бонд във филма "Не умирай днес", Хали Бери. Шоколадовите й бедра оглавяват миналогодишната класация за най-красиви крака.

Тази година първото място окупира новата поп икона Гуен Стефани, изпреварвайки Ума Търман, Дженифър Лопес и Камерън Диас. Най-неочаквано на 5-то място в списъка е 66-годишната Тина Търнър, която отдавна слезе от голямата сцена и си живурка кротко в Швейцария с далеч по-младия си съпруг. По време на прощалното си турне "вулканът в мини пола", както още я наричат, показа на какво са способни "бабите". Преди това разбира се, не пропусна да застрахова краката си за 2 милиона долара.

прочети характера по краката

Вземете шивашки метър и измерете дължината на краката. Ето как тълкуват психолозите различните размери:
дълги крака (повече от половината на ръста) - витаете в облаците (което си е чиста истина, повдигнете ли се на пръсти, околните са в краката ви), плачете и се обиждате от незначителни поводи. Счупената чаша може да развали настроението ви за цял ден. Дори и да сте щастливо омъжени, продължавате да мечтаете. Другите непрекъснато ви учат как да живеете. За сметка на това няма по-добър консултант от вас по въпросите за секса.

средни крака (примерно равни по дължина на останалата част от тялото) - вие сте умни и спокойни, виждате хората като на длан, но им прощавате слабостите. Трудно е да ви извадят от равновесие и да ви заставят да направите нещо, което не искате. Но това не значи, че няма да приемете друга гледна точка, ако е разумна. Сексът е възможен само ако умствените способности на партньора са над средните.
къси крака (по-къси от останалата част на тялото) - вие сте практични и трудолюбиви, а при нужда - хитри като лисица.

Трудно се запознавате с нови хора, обичате да седите вкъщи и не желаете да ви безпокоят. Периодът на доволство от живота се сменя с мнителност и всички наоколо ви се струват врагове и приятели. А сексът... Въобще той важен ли е?

формулата на идеалните крака

Дори и да сте 100% доволни от краката си, проверете как се вписвате в идеалните размери. Застанете пред огледалото и съберете краката. Трябва да имате 4 просвета, т.е. "дупки": в най-горната част на бедрата, над коляното (най-тесния просвет), под коляното и над глезена. При ръст 170 см обиколките средно са: бедра - 51.5 см, прасец - 34 см, глезен - 19.5 см. При ръст 160 см са съответно 50, 33 и 19 см. Не се разстройвайте, ако не покривате норматива. Все нещо ще прикове вниманието на мъжете. Постарайте се да го представите в най-изгодната светлина. Например тънките глезени са признак на аристократизъм. Ако ги подчертаете (и не само тях) с блестяща пудра на прах или лосион за тяло със светоотразяващи частици, само ще спечелите. Препоръчваме ви ароматизираната перлена пудра за тяло Pearl Shimmering Body Dusting Powder (1) на Oriflame, обогатена с млечни протеини.

"ресане" кожата

Само не мислете, че супермоделите нямат целулит. Имат и още как. Не случайно Донатела Версаче задължава дълкокраките девойки преди всяко нейно ревю да минават курс антицелулитни процедури. Дори "Тялото", както наричат Ел Макферсън, е привлякла за свой верен съюзник признатия за № 1 сред антицелулитните апарати - Cеllu M6 KeyModulе I на LPG System. Нагледала се на какви ли не чудесии от дългите години мотаене зад сцената, авторката на книгата Supermodels Beauty Secrets ("Тайни на красотата на супер моделите") Виктория Никсън издава как се борят моделките с портокаловата кожа. Работата е в постоянното използване на четка за тяло. Процедурата дори си има име skin-brushing ("ресане" на кожата от англ.) и е най-лесният начин да раздвижите кръвта и да елиминирате токсините. С мека четка с естествен косъм всяка сутрин преди душ търкайте краката на сухо. Движенията са в една посока. Не натискайте много, за да не спукате някой капиляр. Кожата трябва да порозовее, а не да се зачерви. Накрая завършете с хладък душ. Само след 3 седмици ще се радвате на еластична и гладка като кадифе кожа.

Идеалното упражнение за крака, което ще ви избави от целулита и ще стегне вътрешната част на бедрата, са... най-обикновени клякания. Ефекта ще усилите, ако не разтваряте коленете. За начало започнете с 20 прикляквания на ден. Използвайте всяка възможност активно да натоварвате мускулите на бедрата. Например вместо да се наведете, за да вдигнете падналата книга от земята - клекнете. Другото задължително упражнение са няколкото крачки всеки ден на пръсти, на пети и на вътрешната и външната страна на ходилата.
 
секси петички и гладки коленца

Царицата на обувките Сара Джесика Паркър първа въведе модата на секси петичките. Милиони жени по света луднаха по идеята да носят изрязани отзад обувки по всяко време на годината. И най-скъпият чифт на любимеца на Кари Брадшоу - италианския дизайнер Маноло Бланик, няма да спаси положението, ако петите ви са загрубели и напукани. Последната уловка за безупречни стъпала на педикюристите е... микродермабразиото. Запознати твърдят, че Дженифър Лопес особено държи на процедурата, защото колегата й и по съвместителство трети съпруг Марк Антъни обича да й целува краката чак до връхчетата на пръстите.

Затова тя не пропуска да ги шлифова до блясък с двустепенната система за клетъчно обновяване на кожата Сellular MicroDermabrasion (2) на La Prairie с диамантен прах, сладководни перли и кварцови кристали. Безпрецедентният ефект се постига с розовата гъбичка за тяло и черната за груби, проблемни участъци - колена, лакти, пети (има и бяла за лицето). Кожата на краката ще направите по-гладка от коприна и с обновяващия и подмладяващ серум за тяло Peau Neuve (3) на Clarins с пре-ретинол и екстракт от водно лале и маслина. Ходилата също заслужават само най-добрите продукти.

Напрмер омекотяващият крем Foot Smoothing Cream от серията Water Therapy на Clinique с екстракт от карите или маската Feety's SilkCare на abalico с масло от авокадо и какао и течен парафин. Редовната им употреба спестява някое и друго посещение при педикюристката.

 
зониране

Средствата за всяка отделна зона на тялото съвсем не са уловка на козметичните компании за повишаване на печалбите. Един продукт не е в състояние да реши едновременно преблемите на бедрата, корема и дупето да речем. Затова в последно време скорост набират "тясно профилираните" средства. Последният хит е гелът за отслабване на проблемните зони (бедра, корем и ханш) на новата за нашия пазар марка Institut Phyto. Вместо на кофеин, както повечето продукти, Body Shaping Care for Difficult Areas (1) разчита на друга, не по-малко ободряваща напитка - гуарана.

Компания й правят морски колаген и водорасли. Продуктите последно поколение, освен на антицелулитния ефект, наблягат и на стягащия. Такъв е кремът за бедра и дупе Body Contouring and Firming Cream for Buttocks and Thighs от серията No Complex на Givenchy с гъбата-чудо шитаке. Не по-малко атрактивен е и стягащият крем специално за крака Soin Jambes Nues (2) на Orlane с екстракт от златиста лайка от Перу. Другата примамка в него е разкрасяващият ефект благодарение на блестящите частици.

Добре би било и останалите продукти за тяло да са със стягащ ефект. От Darphin например лансират освежаващ душ гел с лифтинг ефект, нещо, с което нито една марка не може да се похвали. Gel Douche Moussant (3) от серията HydroForm, освен стимулиращо етерично масло от лимон, портокал и бергамот, съдържа и стягаща съставка. От Biotherm изненадват с подхранващия укрепващ балсам за тяло Baume Corps Nutri-Fortifiant (4) от серията Biosenses Body със стимулиращо масло от грейпфрут и портокал, подхранващо от палма и авокадо и стягащ олиго-минерален комплекс.

Не е зле да потърсите и специален скраб за тяло, например Jojoba Glo на O.P.I със захарни кристали или някой многофункционален. Препоръчваме ви ексфолиращия и ултра изглаждащ гел Gel-Exfoliant Ultra-Lissant от серията Total Fitness на Yves Saint Laurent с 2 вида микрочастици.
Не забравяйте и хидратирането. Липсата му ще сведе до нула всичките ви усилия да стегнете и изгладите кожата. Нашият фаворит е възстановяващият и интензивно хидратиращ серум за тяло Body Serum Super Aqua-Serum (5) на Guerlain със сок от син кедър.

 
подводни камъни

Близо 25% от 30-годишните жени се жалват от червено-синята "рисунка" от повръхностни капиляри. Основната причина за появата им са високите токчета, прекомерното тегло и наследствеността. Ако искате без притеснение да показват краката си, откажете се и от сауната, парната и руска баня. От естетичния недостатък ще се отървете в козметична клиника с лазер. Ако на краката ви са "цъфнали" разширени вени, потърсете специалист-флеболог. Другият проблем е подуването и тежестта в краката. Мерилин Монро, чиито бедра никога не са били изключителни, независимо от високите токчета, също е страдала. Ето и нейната рецепта. Вземете 2 съда - един с гореща вода, другия със студена с кубчета лед. Изсипете във всеки по 500 г едра морска сол и последователно потапяйте краката в течение на 3 минути.

Колкото по-голяма е разликата в температурата, толкова по-силен е ефектът. Контрастните вани ще ви накарат да забравите, че имате крака и ще запърхате като пеперуда. Ако не сте любителки на силни усещания, опитайте релаксиращата баня за крака Feety's Relax (6) на abalico с етерично масло от розмарин, мента и борови връхчета. Процедурата се препоръчва след дълго ходене или продължително седене. Другият начин е отвреме на време да вдигате крака на табуретка, като при това петите трябва да са на равнището на таза.

Ако нямате време, запасете се с продукт срещу синдрома "тежки крака". Моменталният ефект е за сметка на ментола. Препоръчваме ви охлаждащия гел Cooling Gel for Legs (7) от серията Body Performance на Еstee Lauder, който действа и профилактично срещу повръхностни капиляри. Или гела за облекчаване на напрежението в краката Tension Relief Foot Gel (8) на Pavonia Botanica с екстракт от лайка, който успокоява и мускулни болки.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР