привличане

Влюбените искат всичко да преживеят заедно, докато смъртта ги раздели.

Свобoда Сидерова 02 April 2009

И по възможност да е поравно - любовта, емоциите, дори и ароматите. Специално за тях парфюмеристите "разполовиха" последните. Представяме ви известни парфюмерийни ин и ян, диви и опияняващи като чувствата, които пораждат.

Любов във Венеция през зимата
Biagiotti Due е съвременен любовен романс за Ромео и Жулиета на 21 век. Историята разказва за началото на едно пътуване. Постепенно дистанцията се скъсява и двамата влюбени достигат до перфектна хармония, която им позволява да се насладят на всеки миг и да изживеят незабравими моменти. Всеки ден, прекаран заедно, отлита като една минута. Всичко това в безкрайно романтична атмосфера. за нея: ярко цветно-ориенталско настроение за неуниващи оптимистки. Искрящи нотки на мандарина, портокалови цветчета и българска роза, омекотени от перуански балсам, символизират любов. А защо не и брак? за него: на провокацията тамян и опопонакс (сладка смирна) едва ли някоя жена би устояла. В добавка ветивер, пачули и градински чай пресъздават топлия пламък, който усещате, когато сте влюбени.

Ароматната изневяра не се брои
Euphoria Men на Calvin Klein e още едно доказателство за непостоянството на мъжката природа. Едва ли би могло да се очаква нещо друго, като се има предвид еуфорията, в която го хвърля поредната му ароматна половинка Euphoria Blossom (преди нея обект на силни чувства са Euphoria и Euphoria Luminous Lustre). За сведение на пуританите, „изневярата" не се брои. Кой не би искал да изживее мечтите си? за нея: възторгът достига пълен разцвет, изразяващ се в замяна на черната орхидея в оригиналния аромат с бяла. Нотки на свежа роса, лотос и розов божур призовават да се насладите с пълна сила на живота, любовта, щастието (кой както го разбира). за него: преди още нотките на дъжд да ви заинтригуват, ще сте паднали в плен на опияняващата комбинация черен босилек и мек велур. Не може да се отрече на притежателя й - разбира от удоволствията в живота.

Носталгия по диското
Първо се върна диското от 70-те с неговия заразяващ и секси ритъм, после стилът «диско» при дрехите стана тренд. Emporio Armani ни помага да усетим и съпреживеем отново атмосферата на 70-те и 80-те години. Remix са кодът към тази епоха, който превръща носталгията в нещо различно. Блестящи, дръзки и вибриращи, уханията не само стимулират сетивата, но и дават зелена светлина на влечението, което изпитвате един към друг. за нея: ремикс на цветен аромат, допълнен от хелиотроп в бадемова тоналност. Чувството на вечен празник и абсолютна свобода се дължи на сочността на сироп от круша и прохладата на боровинка и звезден анасон. за него: ремикс на тема класически папратов акорд, допълнен с пристрастяваща чувственост на кора от женско биле, ехо от анасонова експлозия и умиротворяваща ведрина от цейлонски кардамон и индийско орехче.

Добрата стара Англия
Има вечни ценности. Карираният плат на Burbеrry е една от тях. Облечете ли нещо в каре на марката, няма шанс да останете незабелязани. Същото се отнася и за Burberry London, идеално допълнение към офисния дрес-код. Да ги "носите", значи да демонстрирате английски стил, безупречен вкус и класическа елегантност. Чувате ли, Биг Бен отброява 8 удара! Време е за среща, възторзи, фойерверки и... ненаситност. за нея: няма начин английската градина с рози и орлови нокти да не ви хареса. Чувството за море от нежност, което ви залива, се подсилва от дива гардения, жасмин и божур. за него: квинтесенция на мъжки чар и биеща на фонтан енергия и чувственост. Допада ли ви мирисът на портвайн, кожа и тютюн? Ако отговорът е да, явно сте свикнали да взимате от живота само най-доброто.

Sex and the city или грехопадението в съвременен вариант
Любовната интрига се развива пред сергията с червени ябълки. Същата двойка, но чувствата са още по-изпепеляващи. Red Delicious на DKNY са вдъхновени от афродизиака на всички времена и народи. Ако искате да съблазните някого, достатъчно е да му подадете вкусна ябълка (от Delicious - вкусен). Още една хапка, още една целувка. И така, докато се усетите, ще сте паднали в капана. за нея: страстта избухва като искрящо шампанско. Червена малина игриво се смесва със свежия дъх на ябълка. Сега разбрахте ли как ухае сладката целувка? за него: подушите ли го веднъж, ще изпаднете в алкохолно опиянение, където всички задръжки падат. Невероятно секси коктейл от коняк, ром, кафе, ябълков ликьор и водка ванила, пречупени през мириса на кожата.

Южен темперамент и море от сексапил
Just Cavalli Pink&Blue пулсират с неприкрита сексуалност. За създаването им Роберто Кавали е вдъхновен от близките си приятели - Дейвид и Виктория Бекъм, идеалната двойка според него. Какво значи правилната муза, в случая музите! Но тук става дума за друго - ако сте заедно повече от 5 години, това означава, че ви трябва "само" точният аромат, за да налеете масло в огъня и да разпалите страстта отново. за нея: в основата на ароматната игра е умелото преплитане на неустоими нотки на хибискус, българска роза, божур и таитянска гардения с топло и дълбоко звучене на амбър. за него: микс от различни въздействия - ободряващо докосване на леденостудена вода, тръпчиво присъствие на черен пипер и успокояваща мекота на артемизия. И разбира се, благоуханна мента, която Кавали обича да отглежда на вилата си.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР