ресторант motto

От момента на отварянето си, МОТТО стана мястото, "където хората се срещат" - нещо средно между ресторант и бар.

Михаела Петрова 02 December 0002

столичната бохема слага тук началото на вечерта


От момента на отварянето си, МОТТО стана мястото, "където хората се срещат" - нещо средно между ресторант и бар. Тук задължително се отбиват столичните бохеми, независимо къде са решили да прекарат остатъка от вечерта. Дървените маси лесно се комбинират за малки или големи компании, но чарът на това заведение е възможността за непринудено "щъкане" от маса на маса. Никой няма да ви погледне лошо, ако цяла вечер останете на гарафа наливно вино, но е грехота да не опитате някоя от хилядите вкусотии. Както казва един редовен посетител: "С влизането трябва да си поръчаш "говежди жулиени", после прелиствай менюто". Въпросните жулиени са сотирани в азиатски подправки и зеленчуци и са завити в арабски хляб. Но освен тях, аз винаги поръчвам и пилешкото месо "Боритос" със зеленчуци, в царевични питки с два вида сос.

Препоръчваме ви още салатата от задушени във вино кралски скариди и салата "Кейджън" с маруля, пилешко, ябълки, краставици, домати и чушки - сосът я прави уникална. Чудесно мезе за виното е телешкото филе "Карпачо" със зехтин, гъби и пармезан. Това е заведението, в което трябва да си поръчате супа - гулашът е по унгарска рецепта, доматената супа по мексиканска, а крем супата от млечна царевица е гарнирана със скариди. За много гладни хора - задушена сьомга в анасон с талятеле и броколи, задушени в бадемово масло върху сос от скариди; свинското бон филе, пилешките филета и телешкото за основните ястия са гарнирани с подправки, сосове, зеленчуци и сирена, които приятно ще изненадат вкусовите ви рецептори.

Разнообразието от десерти е много голямо. Препоръчваме ви комбинацията от крем "Панакота", лимонов кейк, плодов сладолед със сос от манго и ягоди. Другата приятна изненада в МОТТО са безалкохолните и алкохолните коктейли - моят любим се нарича "screaming orgasm" - с калуа, бейлиз, гран марние, водка. Класическият "Mai-Tai" също ще има "крещящ" ефект за доброто ви настроение. За св.Валентин ще има специално меню, дребни подаръци за всеки клиент и пътеки от рози. Музиката е клубна, силна е точно толкова, колкото да чуваш всички от твоята маса, но да разсейва думите на съседите. Интериорът предразполага за купон и небрежни флиртове - там винаги има интрига, така че не е място за усамотяване и за ревниви партньори.

 

адрес: София, ул. Аксаков 18, тел.: 987 27 23

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР