Околосветско пътешествие

Карта, куфар и добро настроение са трите талисмана на настъпващия пролетно-летен сезон.

Мария Тодорова 07 September 2009

Тенденции пролет - лято 2005

Карта, куфар и добро настроение са трите талисмана на настъпващия пролетно-летен сезон. До Африка - на сафари, пустинна обиколка или "разходка" из джунглата, в Азия - за да преоткриете екзотиката на Индия и Ориента, из страната на боговете или до кой да е лазурен морски бряг - маршрута ще определите вие. Не оставяйте вкъщи обаче авантюристичния си дух, а в куфара задължително сложете фаворитите на новия моден сезон - бял потник, широк тренчкот и късо сако или яке.

Маршрут африка - азия
Подгответе се за истинско сафари с характерните пясъчни сака от лен и памук, широки колани и чанта от брезент и кожа или заложете на загадъчната красота на африканските рисунки и щампи и местните бижута от дърво, семена, бакелит и кост. За Азия се подгответе с туники, кафтани и красиви етно рокли и уловете наситения с цветове и аромати дух на Ориента.

Лазурни брегове

Поемете руля на приключенското си настроение и облечете синьо пиратско (или поне капитанско) сако с блестящи месингови копчета и леко торбест бял панталон. За романтичните разходки по плажа, круизите и късните морски купони са романтичните рокли и поли с волани или на плисета, задължително в бяло или синьо, женствените къси жилетки, капри панталоните и коралите - като щампи, цвят или под формата на бижу.

Гърция - страната на боговете

Припомнете си изключителните рокли на Мадам Гре в стила на 50-те и 60-те години, изящните гръцки туники и божествената красота на бялото и златното.

Живата джунгла

Като Алиса в страната на чудесата ще се почувствате в новата модна джунгла от увивни и пълзящи растения, ситни цветчета, плодове, насекоми, пеперуди, калинки и змии, появяващи се върху поли, рокли, шалове, блузи и какво ли още не.

Аксесоарите

Еспадрили с връзки и сандали с равни или танк подметки от корк, кожа и въжета, понякога украсени с камъни или метал - обувките този сезон са повече от комфортни и функционални. И белият потник, и зашеметяващата рокля се нуждаят от едно и също нещо: нанизи от дървени мъниста, перли или изплетени на една кука топчета, плюс задължителната още от миналия сезон брошка. Или пък заложете на масивните гривни в цветовете на дъгата и тези от бакелит, слонова кост и полирани черупки на костенурка и злато. За чантите може да се каже само едно - те са задължително цветни - с щампи, в райе или от два противоположни цвята.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР