официално откриване

Вчера с официална церемония беше открит кинофестивалът в Кан, който за първи път в историята си започна с прожекция на анимация - 3-D филмът на Pixar “Up”.

14 May 2009

Откриването на церемонията

 

Вчера с официална церемония беше открит кинофестивалът в Кан, който за първи път в историята си започна с прожекция на анимация - 3-D филмът на Pixar “Up”. Церемонията се проведе във Фестивалния дворец и започна с традиционното изкачване по 26-те стъпала. Изабел Юпер – председател на журито на 62-рото издание на фестивала бе облечена в рокля на Джорджо Армани. Заедно с нея преминаха и останалите членове, сред които са актрисите Робин Райт Пен, Азиа Ардженто и режисьора Джеймс Грей.



Тази година за голямата награда „Златна палма“ ще се състезават 20 филма. Куентин Тарантино, който е единственият американски режисьор в конкурсната програма, ще представи филма си „Безславни копелета“, с участието на Брад Пит и Даян Крюгер.


Педро Алмодовар, който учудващо още няма награда от Кан, ще се бори с „Прекършени прегръдки“, в който отново традиционно участва Пенелопе Крус. Тери Гилиъм ще покаже "Въображението на доктор Парнаус" – последният недовършен филм на покойния Хийт Леджър.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР