Компания по ирландски

Адриана Попова 18 December 2013

Е, това наистина е рядка възможност – в сърцето на София, в „The Company”, да опитате традиционна ирландска коледна вечеря. И не очаквайте да е вегетарианска: резени шунка се редуват с резени пуйка със сос от натрошен хляб и червени боровинки, всичко поднесено със зеленчуци. Обяснението е в собственика – ирландеца Том Хънтър, и в главния готвач – също Том, но Броудърс, и също ирландец. Това обяснява чувството им за хумор, по-черно дори от сервираната наливна „Гинес“ и печения на място черен хляб с „Гинес“ – изключително вкусен впрочем. Препоръчително е да опитате гордостта на Том готвача – много специалните телешки стекове блек ангъс, телешките бургери, абсолютно натуралните фиш&чипс. Всеки ден се пекат различни пайове, както ни обясниха – в зависимост от настроението на готвача. Много хвалена е и супата с риба треска, сьомга, калмари и скариди. София, ул. „Славянска 24“, тел. 0879 550 090.
P.S. В  „The Company” ще се организират сингъл партита за хора, на които вече не им се търси компания в дискотека.

Фотография Марин Каравелов
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР