Стратегия - неувяхваща младост

Тактика - плазмолифтинг, мезотерапия и конци

Свобoда Сидерова 28 November 2013

Преди и след с комбинирана терапия на Filorga - Glykopeel, NCTF HA и XHA Volume

Освен на влюбени, Венеция се оказа средище и на естетичната и регенеративната медицина – наука за удължаване на младостта със собствени ресурси. На остров Сан Джорджо Маджоре през септември се състоя международната конференция Generation Regeneration, организирана от фондация BioBridge и швейцарската биотехнологична лаборатория RegenLab. Заигравката с името (махнем ли първата сричка от regeneration, получаваме generation) значи едно:

бъдещето е на регенеративната естетика
От деца не обичаме инжекции, но сме готови да загърбим страха в името на надпреварата с времето. През XXI век естетичната медицина се превърна в нещо като бюти фастфуд: бърза, сравнително евтина и с моментален ефект. Ботоксът ни гарантира членство в тайния клуб на пристрастените към „изгладеното“ като с ютия чело. Замразяването на мимиката не възстановява обема както филърите. Ако от снимката ви бръчките се ретушират с фотошоп, смъквате някоя и друга година от възрастта, но овалът остава подвластен на гравитацията. Ако обаче се повдигне, тенът се изравни и се премахнат петната, изображението „младее“ с цели 16 години – резултатите са публикувани в списание Journal Of The European Academy of Dermatology. Така че към вашите (и моите) приятели може безрезервно да прибавим и плазмолифтинга.

плазмолифтинг или 3:0 в полза на младостта
Във филма „Смъртта й отива“ дразнещо маниерната актриса Мадлин изпива отвара, която не само опъва бръчки, но й дарява безсмъртие. И в реалния живот съществува еликсир, който спира разрушителното действие на годините. Ако съставът на вълшебната напитка е тайна, този на плазмолифтинга е абсолютно достъпен, тъй като се получава от собствената кръв. Автоложното клетъчно подмладяване (ACR) на швейцарската марка RegenLab перфектно се вписва в концепцията на натуралната естетична медицина. От вената се взема кръв с индивидуален стерилен комплект и се центрофугира. Инжектирането на силно концентрирана плазма, богата на тромбоцити (оттук и на растежни фактори) активира регенерацията, заставяйки клетките да се обновяват там където трябва. Резултатът дори само от една процедура се вижда с невъоръжено око. На другия ден кожата е по-хидратирана, по-еластична, по-плътна. След 10-14 дни се подобряват тенът и сиянието на кожата, бръчките се разглаждат, петната и белезите изсветляват, тъмните кръгове под очите намаляват. Накратко – методът е безопасен (в организма не постъпва и милилитър чужда субстанция), резултатен и дълготраен. Не е ли това чудо?

стратегия made in Switzerland спестява скалпела
Швейцарските часовници по-добре от другите отмерват времето, а швейцарските терапии го връщат назад. Клетъчната 3D матрица Cellular Matrix прави именно това: подобрява клетъчното деление и увеличава растежните фактори, и следователно произведения колаген. Иновационният метод се практикува и в България. Д-р Мария Тончева, медицински директор на RegenLab, Filorga и V Lift за България, препоръчва комплексна антиейдж програма за естествена промяна на лицето, която не го прекроява, а оптимизира даденото от природата, като едновременно с това изтрива белезите на стареене. Автоложното клетъчно подмладяване с плазма се комбинира с още два метода. Първият е мезотерапия с NCTF 135 HA (хиалуронова киселина и 53 активни съставки, сред които витамини, минерали, аминокиселини, антиоксиданти, нещо като строителен материал за клетъчен ремонт) и M-HA 10 (хиалуронова киселина във висока концентрация). Двата продукта са на Filorga – безспорно призната от естетичните лекари по целия свят за най-ефективната мезотерапия, стимулираща производство на собствен колаген и хиалуронова киселина до 360% само за 2-3 денонощия. Вторият метод е имплантиране с игли на мезоконците V Lift.

V като победа над времето
Буквата V символизира формата на триъгълник, характерна за лицето на млади години. Такава е и целта на процедурата Tight Thread Lift - в превод лифтинг със стягащи конци или тредлифтинг. На практика това е 3D армиране, при което се разглаждат назолабиалните бръчки, повдигат се ъгълчетата на устата и външният край на веждите, моделират се контурът и двойната брадичка и онези части от лицето, които доскоро бяха недостъпни за други технологии. Например стягане и уплътняване на кожата в областта на долния клепач до линията на миглите. Тънките като косъм конци са от резорбируем материал, идентичен с използвания в кардиохирургията, включително и детската. Снабдени с малки шипчета, те повдигат кожата, фиксирайки я в ново положение. Лазерно наточени и полирани, наноиглите „носители“ значително намаляват риска от травми и синини. След няколко месеца конците се разграждат, оставяйки след себе си поддържаща конструкция от новообразувал се колаген. И което е най-важно, „триъгълникът“ отново е триъгълник. Лифтинг ефектът трае около година. Което няма кой знае какво значение. Купувайки чанта на Hermes или Celine, едва ли се питате колко ще ви служи. Важно е първото впечатление. Същото е и с новото ви лице. По-скоро подобреният му вариант, който ви е абсолютно по мярка – изкусно моделиран, освежен и разбира се, подмладен. Да се решите на „шев“ с конци не е просто. Отстрани процедурата може и да изглежда страховито, но на практика е почти безболезнена. Ефективността й обаче толкова впечатлява, че се пристрастявате на секундата. Трудно ще се откажете, най-малкото защото липсва мотивация.
N.B. Плазмата и конците не са само за жени в зряла възраст. Комбинацията е идеална и за 30-годишни, желаещи да отсрочат лихвите по кредита „младост“, разчитайки на нов погасителен план - активиране на вътрешния механизъм за обновяване на колагена. 

Златните нишки, „вчерашен вестник“ в естетиката, могат да ви избавят от бръчки и да тонизират кожата, но не и да се противопоставят на отпускането. За разлика от тях конците, освен лифтинг, гарантират и естествено колагенообразуване, изключващо натягането на кожата. Другият им несъмнен плюс е съчетаване с абсолютно всички апаратни методики за подмладяване.
P.S. И, да. Сигурно ще попитате къде може да откриете д-р Тончева. Като обучаващ лекар тя демонстрира уменията си по време на уъркшопове в специализираните клиники, работещи с RegenLab, Filorga и V Lift. Ако искате да се свържете с нея за повече информация, контактите са на сайта www.mpharmhb.com. и facebook: FILORGA/ФИЛОРГА.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР