Френска лучена супа
Любимата сгряваща супа, която създава чувство за уют
Диана Шингарова 20 November 2013
Представям ви любимата ми сгряваща супа, която винаги ми създава чувство за уют. 1 кг лук, 50 г краве масло, 1,5 л говежди или пилешки бульон, 2 с.л. брашно, сол, черен пипер, 1 франзела, 250 г настъргано сирене грюер. Нарежете фино лука. Запържете в тенджера до златисто. Добавете 2 с.л. брашно и бъркайте 3-4 минути. Добавете литър студен бульон. Нека да заври. Не спирайте да бъркате. Сложете сол, черен пипер и останалия бульон. Варете още 20 минути. Междувременно нарежете франзелата, поръсете с грюер и запечете във фурната до златисто. Сервирайте супата гореща.
ТВОЯТ КОМЕНТАР