Първата българска сватба в катедралата Сан Марко

В слънчевия следобед на 31 май катедралата Сан Марко, към която се стичат туристи от цял свят, прие първата в историята си българска сватба.

Милена Попова 03 July 2003

В слънчевия следобед на 31 май катедралата Сан Марко, към която се стичат туристи от цял свят, прие първата в историята си българска сватба. По принцип разрешение за сватби там дава лично Негово Светейшество Папата. Досега сватбите в катедралата се броят на пръсти.

Булката, облечена във великолепна рокля на Валентино, беше дъщерята на бизнесдамата Лора Видинлиева. В храма я въведе нейният брат Руши, облечен в изключително строг черен костюм. Емануела и нейният избраник Мануел изглеждаха изключително щастливи. Еми е завършила икономика на туризма във Виена и сега помага в управлението на бизнеса на майка си. Мануел е италианец, завършил е финанси и работи в банка.

Католическата церемония, изпълнена в отрупаната с гардении, орхидеи и рози крипта на катедралата, изправи няколко пъти на крака българските гости. Те бяха около 70 души и пристигнаха с чартър от София рано сутринта. Повечето от гостите носеха обемисти подаръци от луксозните магазини за порцелан и сувенири на "Витоша" - Селма-Ив, Крео, Петра, някои от тях - картини на български художници. Кумът на младите Христо Дионисиев, син на известния бизнесмен Борислав Дионисиев, подари професионална музикална уредба на Банг и Олуфсен.

 Веселата и шумна българска група беше настанена в най-новия хотел на Венеция, шестзвездния Сан Клементе Палас, на един от островите, в средата на огромен парк с голф-игрище, тенискортове и басейн.

Повечето от дамите бяха заложили на официални рокли с голи гърбове.

В ленен костюм на Хуго Бос отлично изглеждаше актрисата Катерина Евро.

Депутатката Евгения Живкова беше в собствен тоалет в яркочервено, а Юлиана Дончева в семпла, но сексапилна рокля с презрамки в черно.

Дарина Павлова беше долетяла от САЩ и изглеждаше великолепно в елегантна рокля с презрамки на Роберто Кавали, макар че беше тъжна и не взе участие във веселбите.

В уникална рокля на Роберто Кавали с щампирани ангелчета в бледорозово и синьо, с прекрасен шал и шапка, Лора Видинлиева посрещаше гостите на следобедния коктейл, сред които бяха вътрешният министър на ЮАР, дипломати, бизнесмени и аристократи. За разлика от българския гражданин Симеон Сакскобургготски, който продаде правата за снимките на сватбата на дъщеря си на испанското списание Ола, италианската гражданка Лора Видинлиева разреши великодушно на всички български журналисти да снимат свободно.

Късно вечерта от Палацо Пизани Морета, където беше вечерята, се разнесоха кръшни български песни. Гондолите, ланчите - водните таксита и малките туристически корабчета, които минаваха по Канале Гранде покрай палацото, намаляваха ход, за да чуят италиански арии и канцонети в невероятното изпълнение на Орлин Горанов. Още едно прекъсване на трафика по Канале Гранде направи Нина Николина с "Излел е Дельо Хайдутин". В хоровите изпълнения пък взеха участие депутатът Емил Кошлуков, музикантът Иван Лечев, Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев и прекрасният бас - босът на Дарик радио Радосвет Радев.

Италианските приятели на младоженеца се опитаха да се надпяват с българската група, но бързо изгубиха състезанието. Още повече, че великолепните блюда - раци, ризото с манатарки, редки видове риба и спагети по венециански - бързо връщаха хората по масите.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР