Луди по хляба
Исконната храна – истински хляб с истинска закваска, с квас. Хляб, който се прави ръчно за 16 часа.
04 November 2013
Хляб. Ухаещ, бухнал, като пъп, с апетитна кафявозлатиста коричка, пълнозърнест, с ядки и семена, ръжено-пшеничен, от емер – което е вид лимец, със зелени и черни маслини, със сушени домати и мащерка (не е истина колко е вкусен!), с хамон. Исконната храна – истински хляб с истинска закваска, с квас. Хляб, който се прави ръчно за 16 часа, като печенето е едва четирийсетина минути. Трудно устояваш да го занесеш цял вкъщи, без да отчупиш крайче и – ммм! – да го оставиш буквално да се разтопи в устата ти. Правят го на място в бар „Хлебар“. Отбийте се там още и за арменска разядка с кълцан печен патладжан, тахан и кисело мляко, за домашно правен хумус, пастет от пилешки дроб с бренди, кроасани с масло, къпана баница, гризини с маслини, домашни сладка и биосиропи, включително от рози. От собствениците на ресторант „Комерсиал“.
На „Оборище“ 14, София, входът е откъм „Васил Априлов“.
На „Оборище“ 14, София, входът е откъм „Васил Априлов“.
ТВОЯТ КОМЕНТАР