Рейчъл Макадамс

На 34 съм и все още живея с брат си

22 October 2013


На 34 съм и все още живея с брат си


Спомняте си прословутата корица на Vanity Fair от 2004 г. с голите Скарлет Йохансон и Кийра Найтли, а до тях – дизайнерът Том Форд, облечен в елегантен костюм. Всъщност липсва един човек и това е Рейчъл Макадамс, която отказва да участва един час преди снимките, тъй като пиарът не й бил обяснил, че трябва да е гола. Малко холивудски звезди биха отхвърлили офертата на списание институция като Vanity Fair. А Рейчъл тогава е само на 24. В блицинтервю, предоставено от „Форум Филм България“ ексклузивно за EVA, актрисата разказва за новия си филм „Въпрос на време“. Познаваме Рейчъл от романтичните комедии „Тетрадката“, „Гадни момичета“ и „Полунощ в Париж“, а също и като една от любимите жени на секссимвола Райън Гослинг, с когото се обичаха три години.

Защо приехте ролята в новия филм на Ричард Къртис „Въпрос на време“?
Всички обичат филмите на Ричард, те са легенди – „Четири сватби и едно погребение“, „Наистина любов“, „Дневникът на Бриджит Джоунс“, „Нотинг Хил“... Толкова са красиви, нежни и забавни. Преди година моя близка претърпя много тежка операция и когато отидох при нея в болницата, ме помоли да й донеса всички филми на Ричард Къртис. Заради нейните думи съм в този филм.

Вашата героиня Мери е доста несигурна. Приличате ли си с нея?
Има нещо мило и сладко в това една жена да е неуверена и уязвима в днешния свят. Аз следвам вътрешното си усещане и никога не го подлагам на съмнение. Навремето отказах ролята в „Дяволът носи Прада“ и агентът ми ми вдигна скандал. Ан Хатауей наистина стана звезда с този филм, но и до днес вярвам, че той не беше за мен.

Във филма става въпрос за семейните отношения. Важно ли е семейството за вас?
Докато снимахме, всички ние бяхме истинско семейство, а Ричард беше нашият патриарх. В края на последния снимачен ден, който беше в прекрасната къща на брега на морето, изведнъж отнякъде се появиха огромни кофи с домашен сладолед, направихме си чай, беше точно five o’clock, грееше слънце и всички бяхме щастливи. Филмът е за това – да се научиш да се радваш на живота и на момента, на приятелите и на близките си. За мен семейството е много важно. Ето, на 34 съм и все още живея с брат си.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР