Петият елемент

Уловете „духа“ в бутилка, за да прецените коя природна сила приляга на характера ви

Василена Цанова 15 October 2013

Петият елемент за звездата от едноименния филм Мила Йовович е ванилията

Уловете „духа“ (съединяващ елемент в природата според древните гърци) в бутилка, за да прецените коя природна сила приляга на характера ви

Огън и земя
Само дръзка и пламенна амазонка се осмелява да отпие от червения еликсир L’Acquarossa на Fendi. Огненият му цвят е символ на грандомания и олицетворение на Рим. Червено обагря и листата на цветето лантана, носещо средиземноморски темперамент с ухание на плодове и ванилия. Дивото звучене е облагородено с есенция от кедър... отново червен. Сега е моментът да затананикате The Woman in Red на Stevie Wonder. Сетивата ви се възпламеняват като нажежено небе преди залез. Кой друг, ако не Elie Saab придава усещането за зрялата топлина на слънцето? Мигът е запечатан с Eau de Parfum Intense – портокалов цвят и почти наркотичен мирис на иланг-иланг. Сладостта на медена роза се слива с диря от амбров акорд, оставяйки привкус на догарящи лъчи. Оставате да се реете няколко метра над земята заедно с иконичния мак на Kenzo. Споко, няма да ви обвинят във вятърничавост заради Flower in the Air. По-вероятно е да разкрият вашето свободолюбие и душевна красота, показани чрез ароматните фасети на розата – абсолют от майска роза, розова отвара и розов оксид. Магнолия и полъх на малини са „крилете“, с които политате в синевата. La Vie Est Belle L’Eau de Parfum Legere на Lancome е за „въздушните“ натури, търсещи радостта и свободата. Усмивка се крие в извивката на флакона и нотките. Концентрираните съставки предизвикват радостно „бълбукане“ на емоции: жасмин самбак и концентрат от ирис палида („синьото злато“ на парфюмерията), докоснати от деликатността на бял мускус. След няколко капки дори Мона Лиза ще ви завиди.

Вода и въздух
Сещате ли се за скандинавския бог Александър Скарсгард и любовната му история върху морските скали? Calvin Klein ви ги припомня с новото издание Encounter Fresh. След бурната нощ синеокият актьор сменя костюма с ежедневно облекло и аромат. Акордите на бергамот, мохито и екстракт от бял ром се сливат с прохладното морско утро, а листа скална роза и пачули подсказват, че приключенията тепърва предстоят. „Нищо лично, само секс“ – безсрамно говори Just Cavalli for Him на Roberto Cavalli. Дивият съблазнител не строи въздушни кули за избраницата си, нито й сваля звезди. Здраво стъпил на земята, той без излишни обяснения пристъпва към консумация на любовта. Към греховно изкушение подканва не само десенът на син питон върху капачката, но още и пикантни нотки див бахар, ветивер и най-мощният афродизиак – гладка кожа. Из хрониките на един прелъстител ни отвежда Before Midnight на John Galliano. Композицията излъчва класа и стабилност, подобно на елегантна синя папийонка. Сложите ли я веднъж, ставате най-забележителният мъж на всяка изискана гала-вечеря. Зелена ябълка, зърна кардамон и бял пипер „избухват“ като фойерверки в нощното небе, листа виолетка придават изтънченост, а рафиниран тютюн изпълва въздуха с обещание за среднощна среща.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР