Forno Cipollini
Анджело Чиполини, своенравният главен готвач, държи да бъде наричан „фурнайо“, т.е. човек, който работи с фурна.
08 October 2013
Да, има нещо общо с фурна, ако така може да се нарече много специалната червена пещ, която клиентът може да види в откритата кухня на ресторанта. Анджело Чиполини, своенравният главен готвач, държи да бъде наричан „фурнайо“, т.е. човек, който работи с фурна. Той е тосканец до мозъка на костите. От Тоскана идва и направата на пещта по древна технология, която приготвя изключително здравословна храна. Маестро Анджело усъвършенства работата с нея вече 24 години и да – той наистина е фурнайо. Освен славните му пици, превъзходна паста (препоръчваме тальолини с песто и кедрови ядки) и стек фиорентина по рецепта от времето на Медичите, опитайте неговия фаджоли кон салсичио, тосканска рецепта с бял боб и наденички. И не си мислете, че тук предлагат просто храна – става дума за Гастрономия, което вече е отношение към живота изобщо. За пиците например не се използва моцарела, а биволското сирене от по-висока категория фиор ди латте, което живее само 20 дни, сурово няма мирис и вкус, но сготвено е изключително нежно.
На „Оборище“ 36А, София, тел. за резервации 0887 778 464.
ТВОЯТ КОМЕНТАР