Горещи мисли

Температурите се повишават право пропорционално на желанието да се скриете под сянка, за предпочитане някъде далеч от града

Василена Цанова 22 July 2013

Температурите се повишават право пропорционално на желанието да се скриете под сянка, за предпочитане някъде далеч от града

Сред горичката от портокали
Мнозинството парфюмеристи това лято предлагат самолетен билет за екзотична дестинация, където гледката и уханието на портокалови дръвчета е всекидневие. Като част от лятната интерлюдия Aqua Allegoria лимитираният Nerolia Blanca на Guerlain приканва да поседнете на шарена сянка под тях, за да усетите великолепието на семки от горчив портокал, нероли и цветчета, докоснати от мента и иланг-иланг. Цялата тази обаятелна магия е „затворена“ във флакон от Тиери Васер. Под снежнобялата ангелска външност на Neroli Secrets d’Essences също се крие деликатното усещане на нероли. Yves Rocher използват ценното масло от цветовете на този вид горчив портокал (за извличането на 800 г масло са нужни 1 тон цветове), примесено с това на цитрусовото дърво петигрен. Благоуханната феерия завършва с нежната прегръдка на мускус. Енергията на слънчевия плод е уловена и от Thierry Mugler. За трансформацията на Alien във варианта Alien Aqua Chic е използван традиционният метод за екстракция, наречен хидродестилация: ароматните молекули са извлечени чрез пара, а после възстановени под формата на етерични масла и остатъчна вода (позната като „цветна“). Нейното ухание е деликатно и идеално за лятото. В случая водата от портокалови цветове е смесена с розов грейпфрут – цитрусово великолепие, пулсиращо с животворна енергия.

На плажно парти
Убедени, че всяка жена има ДНК на бронзова богиня, Estee Lauder разкриват потенциала й още повече с лимитираното издание Bronze Goddess Eau Fraiche SkinScent – частички слънчева топлина (кокосово мляко, сандалово дърво и ванилия), примесени с мекотата на пясъка (амбър, мандарина и лимонова бленда) и сиянието на придобития загар (жасмин и листенца магнолия). Сякаш е родена от слънцето! Davidoff показва нейната пълна противоположност. Морската сирена на Cool Water Sea Rose се появява от дълбините заедно с розовеещия изгрев, сребристи капчици роса искрят по копринената кожа. Свежа и невинна като новия ден, дълбока и мъдра като океана, тя е едно със заобикалящата я природа. Силите си черпи от нотки на круша наши, цвят божур и мускус.
Героинята на Dior е една идея по-палава. Образът, който Addict Eau Delice извиква, е на младо момиче с разрошена руса коса и безгрижен характер. То поразително прилича на Бриджит Бардо във филма „И Бог създаде жената“, запленяваща мъжки сърца из улиците на Сен Тропе. Отвъд фасадата на коварна съблазнителка прозира чаровница, излъчваща сладостта на червени боровинки и деликатността на египетски жасмин грандифлорум. Също толкова „сочно“ е представянето на Thierry Mugler. Любимите Angel и Womanity са претворени чрез метода на хидродестилацията. При Angel Aqua Chic гурме характерът е смекчен със свежестта на розова вода, акорди малинови цветове и зелена ябълка. Рецептата пак е апетитна, но напомня плодова салата, вместо оригиналния ванилов сладкиш. Олекотената версия Womanity Aqua Chic се възползва от вибриращата ведрост на вода от кориандър, мандаринови цветове и тръпчиво усещане за касис.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР