О, соле мио

Нови формули и текстури при слънцезащитните средства

Свобoда Сидерова 16 July 2013

лице на Sun Sport на Lancaster е шампионката по сърф Ханалей Репонти

Нови формули и текстури преобръщат представата за слънцезащитните средства, избавяйки ви от дилемата как да се сдобиете със загар без опасност за младостта

Добрите стари антиоксиданти
Според последни изследвания не по-малко опасни за кожата от UVA и UVB лъчите са инфрачервените (IR). Те проникват в дълбоките слоеве, което води до образуване на свободни радикали, загуба на еластичност, промени в клетките и ускорено фотостареене. Тъй като досега няма създадена молекула за поглъщане на IR лъчите, единствената възможност са минерални отразители (рубин, титаниев диоксид и перлени пигменти) и антиоксидантен комплекс, основни съставки в лансираната от Lancaster през 2012 г. серия Sun Beauty. Тазгодишната Sun Sport e за всички, които обичат водата и спорта на открито. „Слънчевата“ база на Estee Lauder неутрализира свободните радикали преди да са нанесли вреда на кожата. Иновационна технология гарантира непрекъсната „преработка“ на антиоксидантите, така че да осигуряват защита през целия ден. Срещу оксидативния стрес Avene използва модифицирана стабилна форма на витамин Е, подсилваща кожната бариера.
Всяко топлинно въздействие е инфрачервено. Изходът е не да купувате дрехи, които не се гладят, да престанете да се въртите край печката, по-малко да сушите косата или да не ходите на сауна, а да не съчетавате IR лъчите с UV.

UVA равностоен партньор на UVB
Според разпоредбите на ЕС съотношението между UVB и UVA защитата трябва да e поне 3:1. Bioderma го изравни на 1:1. Намаляването на SPF-а от 50 на 30 и вдигането UVA на 30 при спрея Photoderm LEB, което се прави за първи път в бюти индустрията, цели две неща. Първо, постепенно привикване на кожата към слънцето, а оттук и създаване на имунитет. И второ, усилена защита срещу UVA лъчите, отговорни не само за стареенето, но и за алергиите към дневното светило. 

Клетъчна защита
Сигурно сте чували за UV „сметката“ – безопасното време на слънце за целия живот. За разлика от сметка в банка, не е много добре да се правят вноски в нея. И това не е лошата новина. По-лошата е, че кожата не „забравя“ изгарянията - видимата част на айсберга. Невидимата е увреждане на ДНК. Отдавайки дължимото на възстановяването му, Eucerin обнови слънцезащитната си серия, като допълни фотостабилната и балансираната UVB/UVA защита с биологична в дълбочина. Антиоксидантният ефект на флавоноид от китайско женско биле е допълнен от поправяща вредите глицеритинова киселина от корените на европейско. Двойна застраховка за здрава кожа.

Бразилия, Европа те поздравява
Неочаквано Бразилия се оказа източник за вдъхновение при текстурите. Заради високите температура и влажност там най-ценен е ефектът toque seco, или сухо докосване. След Avene и La Roche-Posay включи бразилското ноу-хау в матиращия си гел-крем Anthelios XL. Иновативен полимер гарантира незабележим финиш, а прахообразни съставки (перлит, силика, царевично нишесте) и себорегулиращ цинк – сух. В добавка друг полимер предотвратява разтичането. Резултатите са доказани не с един, а с два теста за истинност. Единият, заимстван от неврологията, е проведен не къде да е, а в Бразилия, а другият – в... хамам.

Върху мокра кожа
Вече не е необходимо след излизане от водата да подсушавате кожата и тогава да нанасяте слънцезащитното средство. Lancaster предлага „мокро“ решение, което слага край на оправданията за пропускане на повторната употреба след къпане. Само за секунди новата технология в спрейовете за тяло Sun Sport  „отстранява“ водата или потта от повърхността, давайки възможност на формулата да действа, без при това да оставя бели следи.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР