Пълна лятна готовност

Всичко, което бихте искали да знаете за домашната фотоепилация

Свобoда Сидерова 09 July 2013

Определението „поддържана жена“ означава много повече от перфектен маникюр. Всичко, което бихте искали да знаете за домашната фотоепилация

Максимална естественост или дълбока бикини епилация в интимната област?
Откакто през 1987 г. седем сестри бразилки откриха в Манхатън първия си салон за интимна епилация, жените са убедени, че едва ли има нещо по-добро, с което да впечатлят половинката си в леглото. Темата е сред горещо обсъжданите с приятелки, но кой знае защо е табу за мъжете. Всъщност я правим и заради тях, така че нека попитаме социолозите.

Какво искат мъжете?*
 43% предпочитат nude
 17% - бразилската епилация
 15% мечтаят за „сърце“
 12% са за „нула номер“
* данните са от анкета сред 1000 представители на силния пол

Какво искат жените?*
 50% си падат по пълното отстраняване на космите
 30% предпочитат лентичка
 15% избират геометрични фигури
* данните са от салон Pretty Girls в Ню Йорк

Вместо предисловие
Само не мислете, че на бюти редакторките им растат косми предимно по главата. Както на всички жени избуяват (и още как!) на отредените от природата места. Ако с недоумение слушате разказите за дълбока бикини епилация (тотална липса на растителност „там долу“) и изчисленията преди отпуска (така да „отгледате“ космите, междувременно криейки ги под панталон или дълга пола, че да са достатъчно дълги за махане предния ден), смятайте, че ви е провървяло. Откакто някой красив ум реши, че естественото „кожухче“ не е фешън, борбата за гладка кожа е жестока. Лично аз минах през кръговете на депилационния ад. В различно време експериментирах с кола маска, фото- и лазерна епилация в салон. Тогава мислех, че гладката кожа ще откупи болката. Е, с последната свикнах, но не и с врасналите косъмчета, изгарянията и раздразненията. Откривайки уредите за домашна фотоепилация, преразгледах възгледите си в положителна светлина.

IPL или интензивна пулсова светлина
Уредите за домашна фотоепилация не са новост за нашия пазар. Миналата година Remington лансира IPL5000  i-LIGHT, последван от модела IPL6000 pro, а Rowenta – Derma Perfect. Lumea на Philips първо обра овациите в Европа, преди да стигне до нас. Принципът на действие е същият като при професионалната фотоепилация с тази разлика, че силата на светлинните импулси е значително по-малка. Благодарение на IPL технологията те достигат до космените фоликули и потискат растежа им. От вас се иска да изберете степента на интензитет от 1 до 5 според фототипа на кожата (приложен е в специална таблица в упътването) и да „стреляте“. Процедурата е напълно безопасна. (Philips дори смъкна възрастовия ценз, Lumea е разрешен за употреба след 14-годишна възраст.) Сензор или предпазен пръстен блокира светлинните импулси, ако уредът не е в пълен контакт с кожата или е разположен под неправилен ъгъл. Същото се случва и ако тенът е прекалено тъмен и има опасност от изгаряне. Специален оптичен филтър пък неутрализира вредните UV лъчи, което от своя страна прави носенето на очила излишно. Домашният фотоепилатор се използва не по-често от веднъж на 2 седмици. Растежът на косъмчетата намалява след 2 сеанса, а видимият резултат настъпва след 2-3 месеца и продължава до 6 седмици. Внимание: не е ефективен при светли, рижи, сиви и бели косми или ако кожата ви е много тъмна. Мъжете също могат да се възползват от процедурата вкъщи.

Средно време на обработка:
подмишници – 2 минути
бикини линия – 2 минутИ от всяка страна
бикини зона – 8 минути

3 въпроса – 3 отговора
1. Защо да бръсна космите преди фотоепилация, а не да ги махна с кола маска? Във втория случай премахвате космите от корен, което обезсмисля използването на уреда в близките 1–2 седмици, тъй като на практика обектът за светлинните импулси липсва.
2. Защо се налагат 4–5 сеанса за видим ефект? Третират се само косъмчетата във фаза на растеж. Тези във фаза на покой не се повлияват.
3. Може ли да се обработва с фотоепилатор лицето? Само ако е предназначен като Lumea SC2003 на Philips. Иначе ще се сдобиете с петна и изгаряния.

Практикум

1. Най-подходящото време за епилация е от 16,00 до 19,00 часа. Тогава организмът е в състояние на релакс.
2. Премествайте фотоепилатора така, че обработваемите участъци леко да се застъпват. Ако чувствате болка, намалете силата на светлината.
3. Фотоепилацията се прави не по-рано от 48 часа след излагане на слънце или солариум, като 24 часа след това се избягва попадане на слънчеви лъчи върху третираните зони. Средство с SPF 50+ e задължително.
4. Дерматолозите съветват да не премахвате нежния мъх, който кожата възприема като защита. Лишена от него, тя може да реагира с раздразнение, нарушаване на синтеза на себум и потоотделяне.

Lumea SC2003 на Philips
- приставка за третиране на лице
- безжична употреба, което го прави удобен за ползване където пожелаете
- без зареждане работи около 30 минути
- зеленият индикатор на задния панел свидетелства за пълен контакт с кожата под ъгъл от 90 градуса
- не изисква допълнителни части, т.е. не се налагат допълнителни разходи
- капацитетът му е 100 хил. импулса















IPL6000 pro i-LIGHT на Remington
- технология fast pulse – светлинен импулс на всеки 1,7 секунди
- избор на режим: multi-flash за по-големи зони и single flash за третиране на конкретни места
- автоматично определя интензитета на светлината
- в комплекта са включени 3 IPL лампи с „живот“ 1500 импулса, достатъчни за еднократна обработка на тялото















Derma Perfect на Rowentа
- гарантира видимо намаляване на окосмяването с 83% след 6 сеанса
- предлага се в комплект с 3 сменяеми лампи, всяка от които с 5 хил. импулса
- светлинни индикатори предупреждават за грешка или необходимост от смяна на лампата
- детектор за тена блокира светлинните импулси при твърде тъмна кожа
- подходящ е за всички части на тялото
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР