Серум вместо лазер

„Няма нищо невъзможно“ е девизът на трите суперсерума с ефект на естетична процедура

Свобoда Сидерова 27 June 2013

„Няма нищо невъзможно“ е девизът на трите суперсерума с ефект на естетична процедура.
Помните ли момента, когато решихте по-рядко да се усмихвате, разглеждайки в огледалото задълбочаващите се бръчки около очите? А когато дерматологът ви каза, че е време за лазер? Със сигурност представите ви за естетичната процедура, както и моите, са свързани с клиника, сложна апаратура и опитен специалист. За дискомфорта – болка и зачервяване, за вероятните усложнения, както и за задължителното предпазване от UV лъчите да не говорим. Ето че ни предлагат средства, разглаждащи бръчките и укрепващи кожата не по-зле от лазер, при това без странични ефекти. Първи от Clinique, последвани от L’Oréal Paris и Gatineau, се втурнаха да обират лаврите за един от най-действените методи. Доколко основателни са претенциите им? Или това е ловък маркетингов ход, граничещ с фантастика?

Жуел Сиоко, френска козметоложка и международен консултант на L’Oréal Paris, съветва:


1 нанесете три дози (т.е. помпички) от серума на лицето и една на челото.
2 движенията са кръгови от долу на горе. При очите започнете от вътрешния към външния ъгъл
3 не забравяйте областта около месестата част на ушите











сесия с фракциониран СО2 лазер или Revitalift Laser Renew?

Преди няколко месеца британският таблоид „Дейли мейл“ публикува снимки на 54-годишната актриса Анди Макдауъл при пристигането й в Лос Анджелис. Далеч от бляскавия имидж на червения килим и въпреки дългия полет от Ню Йорк звездата от „Четири сватби и едно погребение“ и „Секс, лъжи и видео“, както винаги, изглеждаше свежа без грим. С право половината жени на нейната възраст биха позеленели от завист заради естествената й красота. Според посланичката на L’Oréal Paris последната може да се поддържа и без лазерни процедури. Най-доброто доказателство за ефективността на антиейдж серума Revitalift Laser Renew е младежкото излъчване на актрисата, дължащо се на безупречната й кожа. Това е не само нейно мнение, а резултат от клинични проучвания. Разделяйки 50 жени на възраст между 45 и 55 години на две контролни групи, учените подлагат първата на сесия с фракциониран СО2 лазер срещу бръчки „пачи крак“. Другата група използва два месеца Revitalift Laser Renew сутрин и вечер на цялото лице. Резултатите са не само съпоставими, но и пораждат оптимизъм.



Излъчваната от фракционирания СО2 лазер енергия наподобява пиксели на снимки. Получените хиляди миниатюрни ранички под формата на колонки, наречени „термални зони“, са заобиколени със здрави клетки. Те започват да се делят и да синтезират нов колаген. Според противниците на метода фибробластите, работейки в стресов режим, не произвеждат пълноценен колаген и състоянието на кожата може да се влоши. Затова, перифразирайки твърдението „Най-добрата пластична операция е ненаправената“, смело можем да заявим: „Най-добрата лазерна сесия е с... крем.“ При това ефектът е целогодишен.

Успеха си серумът дължи на небезизвестната молекула про-ксилан от букова дървесина. Благодарение на рекордната си концентрация от 3% тя стимулира синтеза на колаген, възстановявайки еластичността на кожата. Другите два аспекта на научния пробив са корекция на бръчките (хиалуронова киселина с ниско молекулярно тегло) и обновяване на кожата (серамиди).
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР