Подкъсяване

Шорти VS. бермуди

Кристина Симидчийска 27 June 2013

Hermes

Помислете преди да обогатите гардероба си с поредния модел шорти. Защото конкуренцията им това лято не само сериозно е обсебила вниманието на дизайнерите, но и претендира да е отлична алтернатива както за панталоните, така и за полите. Да, говорим за бермудите!

Всъщност бермудите никога не са слизали от подиума, но дълго време оставаха някак незабелязани в сянката на силно промотираните шорти. И то въпреки комфорта на универсалността си – в зависимост от материята, те може да са подходящи както за офиса и делова среща, така и за лежерни следобеди, коктейли, разходки в града или извън него. За произхода им има няколко версии (някои обвиняват британската армия по време на колониалните й завоевания, а други – колкото и да е тривиално – властите на Бермудските острови), но истинска популярност печелят след Втората световна война. А по-късно заемат и своето сигурно място в гардероба на дамите – в началото на 70-те, когато всичко откраднато от мъжкия стил все още се приема с възторг.


ОЩЕ:


ШОРТИТЕ запазват силните си позиции вече няколко летни сезона поред и варират от суперкъси и провокативни (Dsquared2, Burberry), през кокетните модели лале (Alberta Ferretti) до елегантните широки алтернативи на късите поли (Hermes, Cacharel).

БЕРМУДИТЕ в класически вариант се отличават с пастелен тон и дължина 10 см под коленете. Този сезон последната е условно спазена (Saint Laurent Paris, Marni), a материите варират от кожа (Fendi) и деним (DKNY) до коприна (Chloe).


КАК ДА НОСИМ БЕРМУДИ
1. Заложете на сигурно: универсален модел от памук с изчистена кройка, в монохромни или пастелни тонове. Стилни, удобни и готови за стилистични експерименти.
2. За съжаление бермудите са крайно лош партньор за широките бедра. Ако последните са сред особеностите на фигурата ви, по-добре се откажете.
3. Бъдете щедри в комбинирането с различни модели обувки. Сандали с платформа, висок ток или равна подметка, любимите кецове – възможностите са неограничени.
4. Добрата новина е, че бермудите търпят бързи трансформации. Денят им може да започне с микс със строго сако и риза, а вечерта да завърши с полупрозрачен топ и масивни бижута.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР