Тя има тероар

София има това, което във винарството се нарича тероар - специфичен отпечатък, който географският регион дава върху виното

20 June 2013

София има това, което във винарството се нарича тероар (от френски – специфичен отпечатък, който географският регион дава върху виното, кафето и чая). Признанието за София Копола е на баща й, Франсис Форд, след като гледал първия й филм – късометражния „Да надминеш звездата“. В интервю за The Hollywood Reporter София си спомня как попитала баща си дали не е дилетантка. „Не мисля, отвърнал той. - Продължавай да правиш това, което ти доставя удоволствие и ще станеш профи.“ И действително – всеки, който е гледал нейните филми „Изгубени в превода“, „Мария Антоанета“, знае, че дъщерята наистина има абсолютно различим почерк.
София Копола, която прекрачи границата на 40-те години, е най-добрата приятелка на Марк Джейкъбс, муза на фотографа Марио Тестино и гост редактор на френския  Vogue. Има две деца от музиканта Томас Марс от френската рок банда Phoenix. Тя има предишен брак със Спайк Джоунзи и е била сгодена за Куентин Тарантино. На последния Кан София Копола представи филма си „Блясък“, за който можете да прочетете в броя на EVA за юли.

P. S. На нас София Копола ни е ужасно симпатична и с характерния си нос, който толкова я отличава от холивудския мейнстрийм. Наистина не можете да я объркате с друг – и като външност, и като режисьор.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР