Ретрит на остров Бали

Потопи се в океан от любов

06 June 2013

Розалия Тинкова

Най-дълъг е пътят към себе си, но важна е първата крачка. Къде ще ни отведе лято 2013? Може би там, където ни очаква най-голямата изненада – в измеренията на духовния свят.

Когато преди две години списание EVA попита Розалия Тинкова (с духовното име Према Сагар) какво е за нея щастието, тя отговори: „Да бъда на вибрациите на любовта“. Ако сте готови да преминете на това високо енергийно ниво, може да се включите в поредния български ретрит на остров Бали, който организират Према Сагар и гуру Йоги Тан от 11 до 24 юли. В същността си ретритът (от англ. retreat) е да се оттеглиш временно от материалния живот и чрез духовни практики да опознаеш по-добре себе си, желанията и целите си. Осем дни да живееш без телефон, интернет или книги, три от тях да потънеш в сакрално мълчание, да откриеш съкровищата на собствената си душа сред красивата природа на Бали – учителите те водят към хармония и любов чрез медитации и дишане, енергийни движения и философски дискусии. Можем ли да се откъснем от болката, страховете и нездравословните амбиции? Можем ли да си простим, да изпитваме хармония, любов към другите и към... себе си? Татяна, участник в предишен ретрит на остров Бали, разказва: „Просто се пренесох в друго по-добро измерение, откъдето не ми се иска да си тръгвам. Усетих даровете на мълчанието, както и спокойствието и баланса след медитация. Събуждам се с вътрешна и външна усмивка и знам, че хубавото предстои.“ Надя участва в миналогодишен ретрит и твърди, че разделя живота си на „преди Бали и след това“. „Върнах се променена и щастлива в България. Разделих се с навиците, които ми пречеха. И разбрах, че няма нищо по-хубаво от това да можеш да обичаш“. Може би и това е ключът към късмета в живота, който в източната философия се асоциира със здравето, дълголетието и блаженството да бъдеш в мир със себе си и със света.
Първите 3 дни участниците в ретрита ще прекарат в Санур, на брега на океана, където ще присъстват на ежегодната Балийска Ваджра Сатуа Пуджа – една изключителна церемония от ваджраяна йога, която се прави с цел пречистване и оздравяване на енергията. След това групата заминава за 8-дневен ретрит в изумително красивия град Памутеран, северозападно Бали, и ще бъде настанена в комфортен хотел на брега на океана. В програмата ще бъдат включени посещения на свещени храмове и интересни туристически обекти.

Може да получите информация за ретрита на остров Бали в бутик за холистични бижута „Рафаел“ на ул. Леге 10 в столицата, на тел. 0888 19 37 86, 0885 17 93 10 или на www.raphaelholisticjewelry.com
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР