Характеристики на основните типове аури

От книгата „Аурата на България“, Деян Колев

03 March 2013


От книгата „Аурата на България“, Деян Колев



Червена Хората с червена аура притежават силна воля, решителност, жизненост, издръжливост, свръхактивност, желание за победа, способности на лидер. Те са душа на компанията, винаги активни и прями. По отношение на парите са разточителни прахосници, а в секса – страстни любовници. Червеният цвят се отнася към първата (основна) чакра и е свързан с половите органи, краката, скелета, кръвообращението и сърцето.

Оранжева Хората с оранжево в аурата се отнасят с уважение към близките си, хуманни са и правят всичко, за да помагат на по-малко щастливите. Те са предприемчиви, творчески натури, любители на силните усещания. Обичат да държат нещата под контрол, умело манипулират и ръководят. Оранжевият цвят е свързан с втората (сексуална) чакра. Съответстващите органи са репродуктивната система, дебелото черво, надбъбречните жлези, далакът и бъбреците.

Жълта Хората с жълта аура са духовно и морално здрави. Притежават висок интелект, здрав разум и устрем към самопознание. Имат малко истински приятели. Това е цветът на логиката, научното мислене, практичността, успеха, отговорността и твърдостта. На човек с яркожълта аура може да се вярва напълно. Жълтият цвят е свързан с третата чакра – в слънчевия сплит. Съответните органи са стомахът, черният дроб, тънкото черво и далакът.

Оранжево-жълта Хората с такава аура са земни и фокусирани върху собствената си реалност. Те са силни, постоянни, търпеливи и консерватори. Притежават логичен ум и обичат да изследват живота в детайли. Точни са в работата си и планират внимателно бюджета си. Жълто-оранжевият цвят се асоциира с втората и третата чакра. Съответстващи органи са репродуктивната система, тънкото черво, слънчевият сплит, надбъбречните жлези, далакът и бъбреците.

Зелена Това е цветът на растежа. Изразява чувствителна натура, в сърцето на която са съчетани любов и желание да изживее живота си в радост. Великите хирурзи имат много зелено в аурата си. Хората със зелена аура са открити, дружелюбни, естествени в изразяването на чувствата си. Зеленият цвят се асоциира с четвъртата (на сърцето) чакра. Съответстващите органи са белите дробове, имунната, лимфната и репродуктивната система.

Тъмнозелена Цветът на израстването, комуникацията и експресията. Отразява силната връзка с природата и материалния свят. Хората с тъмнозелена аура ценят богатството и разкоша, властни са и не търпят промени. Те са аристократи по дух и се стремят към превъзходство над останалите в материално отношение. Зеленият цвят се управлява от четвъртия енергиен център. Съответстващи органи: бели дробове, лимфна и респираторна система.

Светлосиня Разглежда се като енергийна вълна на духовния свят. Показва омиротвореност и спокойствие. Хората с такава аура са грижовни, искрени, нежни, предани, лесно уязвими и доверчиви. Мисията им е да служат на човечеството. Да дават и да получават любов и състрадание. Светлосиният цвят се асоциира с петата (на гърлото) чакра. Съответстващите органи са шия, уши, гласови връзки, дихателна система.

Индигова Хората с индигова аура са странни, с чести промени в настроението. Притежават голяма сила на духа, вътрешна чувствителност и интуиция. Изключително ярки и креативни, те следват вътрешния си глас и се стремят да живеят в хармония със света и вътрешната си справедливост. Обичат всичко и всички. Животът им преминава в търсене на голямата истина. Индиго цветът е свързан с шестата чакра – третото око.

Виолетова Съчетава кипяща мощ отвътре и хлад отвън. Хората с виолетова аура са харизматични, чувствителни, новатори, умеят да реализират идеите си. Те са страстни и прями, теоретици и мистици. Мисията им е да вдъхновяват и водят човечеството. Имат възможност да обучават, направляват и променят умовете на другите. Виолетовото е цвят на седмата (коронната) чакра. Съответните органи са нервната система и епифизната жлеза (третото око).

Лавандулова Този цвят показва силно развита интуиция и въображение, любов към красотата и изкуството. Хората с лавандулова аура са чувствителни и излъчват духовност. Те живеят в собствения си измислен свят, не обичат да влизат в конфронтация и не приемат жестоката действителност. Мисията им е да въплъщават мечтите си в живота. Лавандуловото се асоциира със седмата (коронната) чакра. Съответните органи са нервната система и епифизната жлеза.

Бяла Означава трансцеденталност, духовност и висше битие. Хората, притежаващи бял фон, са чисти души, изпитващи постоянна необходимост от повишаване на интелектуалното ниво и мъдростта си. Ако начинът им на живот не съответства на вродените им качества, то в аурата им се получават пробойни. Белият цвят се асоциира със седмата коронна чакра. Съответстващите органи са епифизната жлеза, главата и централната нервна система.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР