Галина Димитрова

Галя е 34-годишна брюнетка с вид на професионална манекенка – слаба, висока, с разточително разпусната по раменете коса и чаровна усмивка.

Мариана Антонова 25 May 2008

Галя е 34-годишна брюнетка с вид на професионална манекенка – слаба, висока, с разточително разпусната по раменете коса и чаровна усмивка. Един поглед е достатъчен, за да разбереш защо именно тя от 30 юли до 3 август ще представя страната ни в Орландо, Флорида, на конкурса Мисис Галакси свят 2008. Галя говори перфектно английски, има 15-годишен брак и 14-годишна дъщеря и две висши образования – музикално и икономическо.

 Преди 9 години след съмнение за рак на гърдата няколко месеца е живяла с ужаса от страшната диагноза. Преодоляла го с помощта на съпруга си и след консултации с психотерапевт. Днес Галина е лице на кампанията за борба с рака на гърдата, провеждана от ръководството на конкурса Мисис България Галакси с партньор световния лидер в тази борба AVON. От май из страната тръгва мобилен мамограф, с който в продължение на година специалисти ще правят безплатни профилактични прегледи на жени от цяла България.

Ракът

Четири дни след раждането Галя получила мастит на лявата гърда. Всичко отминало, но по съвет на лекарите на 6 месеца ходела на профилактични прегледи. Една вечер преди 9 г. й се сторило, че напипва на гърдата си малка бучка. На следващия ден бил поредният й преглед. Лошата новина била, че има образувание. Добрата – че не е ясно дали е злокачествено. Колебанието на лекарите я накарало да се вцепени. „Първата ми мисъл беше какво ще се случи с детето ми.“ Споделила само със съпруга си, с майка си и с най-добрата си приятелка.

 „В такива моменти хората започват да те съжаляват.“
После изпаднала в депресия. „Изпитвах постоянна тревога и несигурност, задушавах се, кръвното ми варираше, пулсът се ускоряваше. Страх ме беше да излизам и се затворих вкъщи. Не исках да говоря с никого, защото мислех, че вече не съм пълноценен човек и ми остават малко дни живот.

Започнах да чувствам гърдата си като нежива. Като нещо, което няма да го има след време. Престанах да правя секс с мъжа си.“ Той обаче се държал така, че нито за миг не се почувствала изолирана и нежелана. „Обсипваше с целувки мястото, където беше бучката. Предразполагаше ме да правим секс, защото тогава съм произвеждала красиви хормони, които ме карали да се усмихвам.“ Именно Любен предложил да отидат двамата на психотерапевт. Там освен за страшната диагноза говорили и за бащата на Галя, починал 40 дни преди да напипа бучката.

 Оказало се, че от тогава има страх от смъртта, който се е предал върху болестта й. Мъжът й слушал какво говори психотерапевтката и продължавал вкъщи в същия дух. „Така двамата преминахме през всичко.“ Около месец пиела лекарства, за да се успокоят връзките между образуванието и млечните жлези. Този месец й се сторил като век.

Операцията в Медицинска академия в София била с местна упойка, не усещала болка и през цялото време разговаряла с операционния екип. След като извадили образуванието, го отнесли за изследване и трябвало да изчакат резултатите половин час. Ако се окажело доброкачествено, веднага щели да я зашият. Ако излезело злокачествено, трябвало да подпише, че е съгласна на по-сериозна интервенция и да й отрежат гърдата. „За мен този половин час беше кошмар. Не мога да го опиша.

 Лутах се между сигурното и несигурното. Когато ми казаха, че ще ме зашият, имах чувството, че се прераждам. Че всичко, което съм изживяла до момента, дори смъртта на баща ми, е минало и загърбено. Казах си, че ще живея и ще вървя напред.“ Галя продължава на всеки шест месеца да ходи на профилактичен преглед. От личния си опит е убедена, че „ако образуванието се хване в самото начало, в 99% от случаите то все още е доброкачествено“.

Конкурсът мисис Галакси

Анонсът за конкурса видели двамата с Любен. Тя не казала нищо, макар че да дефилира на сцена било нейна тийнейджърска мечта. Той обаче съзрял пламъчетата в очите й. Без Галя да знае, изпратил на организаторката снимки и кратък анонс за жена си. После тя станала Мисис България Галакси 2007 г. „Моят съпруг смята, че всеки такъв повод е знак от Господ да изживеем нещо хубаво. Така че и това изживяваме заедно.“ Любен ще пътува с нея във Флорида, където Галя ще се бори за световната титла с още 60 красавици.

 За стайлинга й се грижи Аля Милушева. Тя ще ушие тоалетите й от собствената си линия ръчно бродирани платове, която произвежда отскоро. Галина се е подготвила да изненада залата с хобито си, а то е пеене. Ще изпълни изключително трудната народна песен „Ганьова мама“, която е работила с нейната изпълнителка Бинка Добрева. Уточнява и песни за евентуален бис. Песни, които ще вдигнат публиката на крак.

Любен

Той е на 38 г. и има семейна фирма за проектиране, изграждане и узаконяване на електрически инсталации и съоръжения. Преди това е бил футболист от Славия и от Левски. Днес с Галя и дъщеря им Симона са заклети фенове на Левски и не пропускат мач на любимия си отбор. На 19 г., преди да влезе да следва за учителка по музика, Галя работела в едно училище в родния си Разград и ръководела фолклорна група. С нея се явявала на национален конкурс. Любен бил на вечерята след конкурса, защото бил един от спонсорите на събитието. Там се запознали. 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР