Нели Атанасова: И сърцето ми, и детето ми избраха Санди

Звездата й изгря в медийното пространство с многото купи и медали, които спечели като гимнастичка от националния отбор по художествена гимнастика. След това се появи на екран в предаването „Огледала“ и единодушно спечели приза за една от най-сексапилните дами в родния тв ефир.

Мариана Антонова 15 April 2010

Звездата й изгря в медийното пространство с многото купи и медали, които спечели като гимнастичка от националния отбор по художествена гимнастика. След това се появи на екран в предаването „Огледала“ и единодушно спечели приза за една от най-сексапилните дами в родния тв ефир.

 

 


Пикантен привкус придаде и фактът, че има син от Иво Карамански. После Нели успешно се наложи като водеща в предаването „Туистър“, а по-късно - в „Бъди звезда”, излъчено от българския представител на Евровизия. Междувременно имаше любовен роман с атрактивния танцьор Айвън. Той се пренесе в апартамента й, направиха годеж и когато изглеждаше, че вървят към сватба, изведнъж връзката им се разпадна. Гаданията кой кого е оставил още не бяха затихнали, когато около месец след бурната раздяла Нели стартира интимна връзка с чаровния актьор и певец Александър Сано от група „Братя Мангасариян“. И преди журналистите да имат време да преценят дали новата двойка ще я бъде, Санди отиде да живее при нея, а тя забременя и му роди дъщеря.
Сега по всичко личи, че в този момент в дома на Нели има много спокойствие и радост. Пред читателите на EVA тя сподели как отстоява правото си да бъде щастлива.

Нели, сега си се посветила на дъщеря си. Няма ли професионалната пауза да е фатална за кариерата ти на тв водеща? Все пак ти си на 35 г. Смятам, че дойде моментът, в който малко да си почина от телевизията, а и зрителите да си починат от мен. След тази пауза, ако имам предложение от някоя телевизия, което да ми хареса като идея, с удоволствие отново ще се върна. Ако не се случи, ще започна нещо друго. Хобито ми е свързано с интериор и дизайн. Засега се занимавам любителски, но може би ще започна да го правя малко по-сериозно. В момента обаче искам колкото се може повече време да имам за дъщеря си и да се радвам на всичко, което й се случва, докато расте. 


Разкажи ми сега за баща й. Лятото ни мина в ремонт на апартамента ми, подготвяхме го за бебето. От края на миналата година Санди започна да работи с Иван и Андрей в „Станция Нова“ и във вечерното им шоу. Освен това композира музика, режисира клипове на наши поп артисти, скоро ще пусне новите си сингли и ще бъде премиерата на филма „Тилт“, в който играе една от главните роли. Изобщо нагърбил се е с доста неща, обаче вечер или през деня, когато има възможност, винаги е с нас. Като се прибрах от родилния дом, не смеех да изкъпя Ава. Толкова беше мъничка. Само 2 кг и 700 г. Санди го направи, сякаш го е правил цял живот. И досега задължително присъства на вечерното къпане. Помага ми в абсолютно всичко – чистене, готвене, пране, гладене и т. н. Дори нощем става и храни малката, редуваме се.


Т.е. може да се каже, че си попаднала на точния мъж. Виж сега, дай да не го урочасаме. Ние тепърва се опознаваме. Покрай бебето и това, че повече си седим вкъщи, попадаме в нови ситуации. Единият реагира по един начин, на другия не му допада много... Нагаждаме се, компромисите са задължителни. Въпреки че ни е трудно да ги правим и двамата.


Лекарите те бяха понаплашили преди раждането. Защото в началото на 9-ия месец Ава беше около 2 кг. Не знам доколко е вярно, че когато бебето е с коса, майката през цялата бременност има киселини, но при мен беше точно така. Нямах никакъв апетит и не се чувствах добре. Въпреки това трябваше непрекъснато да ям и да наддавам... Слава богу, всичко приключи  успешно.


Как стигнахте със Санди дотам, че си направихте бебе? Когато стартирахме „Туистър“, Сашо и останалите от „Братя Мангасариян“ бяха първите ми гости. През лятото на 2008 г. двамата ни поканиха от тв7 за водещи на финала на предаването „Искам да бъда супермодел“. Няколко дни репетирахме от сутрин до вечер и бяхме непрекъснато заедно. След известно време започнахме да се чуваме, най-често в скайпа. И разговорите ставаха все по-дълги... След това започнахме да се срещаме. Тъкмо бяхме заговорили за бебе и забременях. Нямаше предварителни уговорки, планове за бъдеще и т. н... Малко бързо се случи – времето, в което сме заедно, е около година и половина, и знам, че някои хора ще приемат постъпката ми за необмислена. Но аз съм човек на емоциите и когато чувствам нещо, просто го правя. Доста неща са ми се случили именно защото съм имала смелост в дадена ситуация да постъпя така, както съм искала.


Как Санди прие факта, че ще става баща? Както често се шегува, бил припаднал няколко пъти. Истината е, че беше безкрайно щастлив. Не се притеснявах как ще му кажа, защото знаех, че много иска да има дете от мен, даже не едно. Е, трето ще ми дойде в повече, но човек никога не трябва да казва никога.


Обмисляла ли си варианта, че може да не приеме с ентусиазъм новината? Аз бях по-несигурната. Защото ни се случи малко изненадващо и все още не се познаваме достатъчно добре. Не съм за аборта, но не съм и за раждане само защото се е случило да забременея. Признавам си, беше ме малко страх. Имам едно дете, което за съжаление на година и три месеца остана без баща. Справих се благодарение на родителите ми, на брат ми. Но в никакъв случай не ми беше лесно и не искам да ми се случва отново, ако Санди реши, че не съм неговият човек. Така че обмислях го и го споделях с него не един път. Освен това се притеснявах, че е по-малък от мен с почти три години...


Сериозно ли мислиш, че 3 години са някаква съществена разлика?
Ами да. Все още не се е наживял, а му предстоеше важна крачка. Едно обвързване за цял живот. Не с мен, а с детето, което щеше да има. Разбира се, не исках да го откажа. Исках заедно да помислим дали е готов да стане баща. Защото аз, макар и трудно, ще отгледам сама и второ дете, но защо да се случва, при положение че можем да решим нещата като големи хора. И двамата решихме, че всичко ще е наред.  


Сега щастлива ли си? Не ми ли личи? Наваксвам положителни емоции, които са ми липсвали преди. Чувствам се адски заредена. В последно време бях започнала да усещам едно изхабяване. Това е буквално ново начало за мен. 


Мислите ли за брак? Нямам нужда от брак. Имах нужда от второ дете. Както аз, така и синът ми Иво. Той отдавна ме агитира да му родя братче или сестриче. А и Санди от самото начало на връзката ни се шегува, че ни очакват 50 години щастлив съвместен живот и 8 деца.


Паснаха ли си Санди и Иво? Сериозно се притеснявах дали ще си паснат. Защото Иво е на 12 години, а не бебе, което нищо не разбира. Слава богу, между двамата се получи привличане от раз. Синът ми намери това, което му липсваше в предишната ми връзка. 


А тя беше с Айвън. Когато ти гостувах преди няколко години, живеехте щастливо заедно. Какво се случи с тази твоя връзка? Едва ли трябва да занимавам хората с личните си драми, затова ще го кажа накратко. Разбрах за едни случаи, в които Айвън се беше забавлявал малко повече от позволеното, и сложих край на връзката ни. В първите няколко месеца той правеше опити да се съберем. Не отстъпих. В никакъв случай обаче не беше заради Санди. Просто и двете неща се случиха в кратък период от време.


Казала си на Айвън край, но май не си очаквала, че ще се случи. Така е. Казах край в момент на гняв и не вярвах, че ще се случи. В малко по-късен етап, когато страстите бяха поутихнали, двамата сме разговаряли неведнъж за случилото се. Стигнахме до извода, че ако бях по-умерена в реакцията си, най-вероятно нямаше да се стигне до раздяла. Двамата осъзнахме, че сме постъпили глупаво. Защото все пак това са 6 години, в които сме били заедно.


Какво според теб доведе до отдалечаването ви? Непрестанно се разминавахме. През деня аз бях в движение, той спеше. Вечер си бях вкъщи, той отиваше на работа. И времето, в което се засичахме, беше твърде малко. Може би затова Айвън не успя да се сближи и със сина ми, а за мен това е на първо място. Може да не се чувствам толкова щастлива с даден мъж, но ако виждам, че детето ми има нужда от него, по никакъв начин няма да го лиша, каквото и да ми коства. 


Поддържаш ли сега връзка с Айвън? Колкото и да е странно, сега сме в доста по-добри отношения, отколкото преди. След раздялата първия път се видяхме случайно в залата, където тренирам и той понякога репетира с момчетата от групата си. Можех буквално да му кажа всичко дори за това, което в момента ми се случва със Санди. Той също ми сподели всичко, което се случваше около него. И до ден-днешен въпреки всичко продължавам да усещам силна духовна връзка с Айвън. С този човек винаги съм могла да говоря на всякакви теми. И той винаги е успявал да ме посъветва или да ми помогне.


Може би ако имахте дете, щяхте още да сте заедно. Защо не му роди?
Не че не сме говорили. Опитвали сме дори. Просто не се случи. А ето, това мъничко човече Ава се появи буквално от раз. Странен е животът. Често си казвам, че няма случайни неща. Че всеки се ражда с някаква съдба и я следва. Дали ще избере по-дългия или по-краткия път, винаги ще стигне до нещо, което му е предначертано.


Чух, че около дъщеря ти и Айвън има някакви необясними съвпадения.
Не вярвам много в тези работи, но като че ли да. И двамата са зодия Скорпион. Приятелка астроложка на Санди изчисли, че най-добрите дати да родя бебето са 14 и 15 ноември. Айвън е роден на 15-и. Между подходящите за детето имена беше и Ивана. Така или иначе родих на 11.11, а дъщеря ни се казва Ава.


А как избрахте името й? Купихме книги, речници, ровихме по интернет, питахме приятелите си за идеи. Всички ме уверяваха, че името ще ми дойде отвътре, но не идваше. Резервният ни вариант беше да я кръстим Александра, на баща й. Той пък харесваше името Ева. И вечерта, когато си събирах багажа за болницата, името дойде само. Ава – между Александра и Ева.


Ава, Айвън – приличат си. Между другото Санди не те ли ревнува от него? Не го е показвал. Съвсем нормално е по повод празници, рождени дни, раждането на дъщеря ми Айвън да се обади и да ме поздрави. Но отношенията ни вече са на съвсем друго ниво.


Като сравниш любовта си към Айвън и тази към Санди, какво се получава? Не съм изживявала често истинска любов. Може и да не съм я срещнала все още – няма как да съм сигурна. Но съм имала моменти, в които съм смятала, че съм. Със сигурност с бащата на сина ми. След това с Айвън. Между двама ни имаше силна химия. Със Санди беше по-различно. Когато го срещнах, имах нужда от точно такъв човек, който да ме разбира, да е влюбен в мен, да ме харесва, да ме обича.


Може би трябваше да си дадеш малко време между двете връзки. Много пъти съм мислила за това. Всичките ми близки ме съветваха да не бързам, да изчакам, защото в момента съм прекалено емоционална и нестабилна. Наистина бях малко несигурна дали това, което ще ми се случи евентуално със Санди, е точно това, което искам. Той го знаеше, но явно е бил достатъчно упорит, за да не се откажа. От друга страна, ако си бях дала време да мисля и да се дистанцирам, може би нямаше да имам това прекрасно детенце и тази връзка... Вярно е, че в началото  приех Санди като добър приятел. Но той е толкова забавен и така успяваше непрекъснато да ме кара да се усмихвам, че осъзнах: имам нужда точно от този тип емоция, а не да се затворя в себе си.


Не се ли страхуваше да се влюбиш отново? Все пак два пъти нещо е слагало край на големите ти любови. Честно казано, страхувах се. Затова се опитах да бъда по-предпазлива, да не влагам много чувства. Но тези неща не можеш да ги планираш. Не можеш да си кажеш няма да се влюбя в този човек, нищо, че го усещам от вътре.


Вярвам ти, че обичаш Санди, но излиза и че си го използвала, за да лекуваш наранената си душа. Малко е нечестно спрямо него. Не съм от типа хора: ще се позабавлявам малко с теб и като ми омръзне, ще си намеря друг да се влюбя в него. Не съм на 15, за да допусна след всичко друго да ми се случи и това. Направих го от любов. Сега животът ни върви на бързи обороти и ние му се наслаждаваме.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР