Valentina музата

В центъра на Рим, близо до стълбището, водещо към катедрала Trinita dei Monti, се намира една истинска легенда

29 November 2012

В центъра на Рим, близо до стълбището, водещо към катедрала Trinita dei Monti, на Piazza Mignanelli, се намира една истинска легенда - историческата сграда, седалище на Valentino. Отвътре и отвън постройката от 16-ти век, обект на многобройни фотосесии представяни в елитни списания по цял свят, обединява страстта и вдъхновението, успехите и признанието на модна марка, харесвана и акламирана на всички континенти. Във вътрешността на Palazzo Mignanelli, афинитетът на марката към класиката и модерното изкуство, към традиционните италиански занаяти, се откроява по забележителен начин чрез изящните творения на брилянтни майстори на гоблени, шивачи, бродеристи.
Къщата Valentino е заслепяваща комбинация от различни епохи и стилове. Както самата мода и тя бележи една неспирна промяна чрез редица трансформации, иновации, еволюции, модификации, разкриващи стремежа на Valentino към уникалност и всеотдайното му посвещаване на красотата, отразено в множество идеи и проекти. Неговите творби са предназначени за елегантната жена и са вдъхновени от стила haute-couture и свързания с него начин на живот, както и с желанието й да живее на max…

ХУДОЖЕСТВЕНИТЕ ДИРЕКТОРИ И ТЯХНОТО ВИЖДАНЕ
Дамата в екипа художествени директори е Maria Grazia Chiuri - в синхрон с времето като стил и нагласа. Колегата й Pier Paolo Piccioli e по-екстремен и решителен.
Тя обожава изумителните комбинации от шифон и черна кожа, кашмир и метални копчета, вълнените тъкани с шарка „рибена кост” и дантелите chantilly. Малка и ефирна, но едновременно с това магнетична и тайнствена, тя е привлекателно енигматична, непредсказуема, неуловима като мираж. Дизайнът на нейните модели се вписва перфектно в нейната същност.

ВДЪХНОВЕНИЕТО РИМ
Рим – роден дом на модата Valentino, е източник на вдъхновение за дизайнера. Несравнимата аристократична архитектура и изкуство, емблемите и стилистиката на града генерират великолепна нагласа и настроение. Той представлява секващ дъха спектакъл от величествени неокласически колонади и разточителни барокови капризи, безкрайно взиране и погледи с крадешком, бляскави отражения и сенчести ъгли, символизиращи магнетичната и противоречива съблазън на чувствителната към детайлите и непредвидима жена Valentino. Тя познава и оценява онази мода, която редефинира и осъвременява легендарните модни визии, придавайки модерен привкус на ексклузивните материали и техники, изучавайки силуети и обеми, създавайки плисирани, надиплени и драпирани конфигурации, с добавени орнаменти и инкрустирани украшения. Тази жена, създадена от Maria Grazia Chiuri и Pier Paolo Piccioli, непрекъснато преоткрива себе си. Тя дава простор на въображението си, интерпретирайки стила Valentino по специфичния за нея начин, обличайки модни шедьоври – уникални и недосегаеми за времето, както самият Рим...

VALENTINA МУЗАТА
Синтезирани в рафиниран букет от ухания, съставките които характеризират женствеността и уникалността на жената Valentino, послужиха като допълнително вдъхновение за създаването на новия парфюм, наречен Valentina, замислен като знаков елемент в стил “couture”, който да изразява женския идеал.
Valentina e красива и лъчезарна, привлекателна, сложна, харизматична, нетрадиционна. Жена, която създава свой собствен стил. Живее в класическия Roman Palazzo, а онова, което обича най-много, е да усеща пулса на Рим. Тя е единственият протагонист на омагьосващата, хипнотична история на легендарни фигури на италианската мода, пълна с алюзии и взаимовръзки...
Valentina оживява по време на снимките от рекламната кампания на парфюма, дело на David Sims, и филма, заснет от Johan Renck по тъмните, тайнствени и пусти улици на нощен Рим.

НЕЙНИЯТ АРОМАТ - КЛАСИЧЕСКИ И МОДЕРЕН
Двама майстори-парфюмеристи – Olivier Cresp и Alberto Morillas, създават парфюма във възхвала на чувствената, откровена хубост и фрапиращата женственост на Valentina. Ражда се уникален цветно-ориенталски аромат.
Калабрийски бергамот символизира пищност и свежест, разтърсена от дръзкото присъствие на бели трюфели. В тяхната уханна следа се вместват жасмин, портокалов цвят и тубероза – въплъщение на сияйна красота, допълнена от бунтарското присъствие на ароматна дива ягода. В основата се смесват аристократизмът на кедъра и омагьосващата чувственост на амбрата.

ФЛАКОН ОТ МОДНИЯ ПОДИУМ
Дълбоките парфюмни нотки перфектно се допълват с прозрачната чистота на кристалния флакон. Леко заоблен и гладък, той изобразява три цветя, емблематични за модния стил Valentino, в бледи нюанси - бяло, слонова кост и телесен цвят, напомняйки за цветове от последните колекции на дизайнера, подчертаващи вкуса му към контрастите и противоречията.



   
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР