Нещо френско, с много лед

Концентрираните плодови сиропи са универсални продукти – цветни, ароматни и с разнообразни вкусове

Мария Илиева 09 September 2012

Концентрираните плодови сиропи са универсални продукти – цветни, ароматни и с разнообразни вкусове. Те са без изкуствени оцветители, консерванти и добавки, приготвени са по домашни рецепти. Ако нямате търпение да ги забърквате у дома, на пазара вече се предлагат утвърдени в света марки.

Невероятно освежаващи са плодовите сиропи в жегата. Във Франция обичайно ги разреждат с минерална или газирана вода (най-често в съотношение 1:6) и ги сервират в красива стъклена кана на масата – по време на вечеря, за детски рожден ден или градинско парти.


Ягодово дайкири
Можете да добавите лъжичка сироп за допълнителен аромат към любимия ви коктейл. Ягодово дайкири: 50 мл бял ром, 20 мл сок от лайм, 10 ягоди, 1 с. л. сироп от лайм, лимон или мента, натрошен лед, цели ягоди и прясна мента за декорация. Пасирате ягодите в блендер. В шейкър смесвате добре рома, захарния сироп и сока от лайм. Добавяте ягодите и изсипвате сместа в предварително изстудената коктейлна чаша. Гарнирайте с цяла ягода, резен лайм и прясна мента.

Италианско мохито
Правя го с кампари вместо ром и се получава добре: 1 част кампари, 1/2 лайм, 2 с. л. кафява захар, газирана вода, листа прясна мента, по желание чаена лъжичка сироп от мента или екзотични плодове, резен лайм за декорация. Нарязвате лайма във висока коктейлна чаша. Прибавяте захарта и ментата и притискате, за да се смесят. Добавяте сиропа, малко газирана вода и лед почти до върха на чашата. Накрая и кампари. Разбърквате с коктейлна лъжица и декорирате с резенче лайм и листа прясна мента.

Концентрирани плодови сиропи можете да използвате, за да приготвите и ароматно масло за палачинки или за неделното плодово смути (кисело мляко с пасиран плод). За основа на домашно приготвена лимонада, за дресинг за салати или като добавка към сосове за месо. А също и като допълнителен вкус към рибните ястия или плодовите салати. Подробна информация за продуктите и приложението им можете да получите в магазин Gastronome или на www.frenchgastronome.com.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР