Захарни цветя
Тъкмо решихме, че сме се пренаситили от цветове и форми, и дизайнерите поднесоха десерта - бледи бонбонени цветя.
Кристина Симидчийска 30 July 2012
Триизмерни - Louis Vuitton
За тайните на сладкарското изкуство можем да говорим дълго и с благоговение. Но ако в разговора се намесят разцъфнали цветя и рокля, обобщаваща прелъстителната нежност на сезона, оставаме с широко отворени очи и без думи.
Този сезон дизайнерите ни предложиха разнообразно меню, миксирайки стилове, плътност и екзотични подправки, така че да не усетим липсата на нито един любим вкус. И тъкмо когато решихме, че сме се пренаситили от цветове и форми, поднесоха десерта – обезоръжаващи с крехкостта си цветя в бледи бонбонени цветове, разцъфнали върху елегантни рокли от шифон и коприна. Парада на майстор-готвачите поведе Марк Джейкъбс с колекцията си за Louis Vuitton – неговите сякаш стилизирани от фино желе цветя почти се сливат с полупрозрачната пудрена основа, създавайки вълшебен триизмерен ефект. С последния, макар и с доста по-остър вкус, привличат още моделите на Blumarine и Dolce&Gabbana. Прозиращите материи, обгръщащи загорялата кожа, се оказаха идеален фон и за сочните наситени цветни градини на Christopher Kane, Giambattista Valli и Moschino Cheap&Chic, докато Prabal Gurung и Temperley London оставиха вкуса на кафява захар бавно да се разтапя под небцето. С малко повече плътност оформиха сладките си хапки дизайнерите на Araks, Blugirl, Marni и Sportmax, но не можем да ги виним – рисунките на изящни (или пък точно обратното – преувеличено груби) флорални мотиви в апетитни пастелни тонове се очертават като най-изкусителното прегрешение към пропагандиращите „модна диета“ това лято.