Роби Уилямс

Ако името му не е забъркано в скандал, той просто няма да се казва Роби Уилямс.

Нина Николова 01 September 2006

Скандал съпътстваше и концерта на певеца в Кьолн на 8 и 9 август. В деня след първия концерт немските медии гръмнаха: "Роби си плати за немска проститутка". Таблоидите публикуваха охотно разказ за това кой е бившият член на бой групата "Take That" и как тук, в Германия той е дошъл да промотира последния си албум "Intensive Care", а се събудил в обятията на проститутка. Но явно всичко е било добре обмислен PR ход, защото на втората дата - 9-ти, стадионът се пукаше по шевовете от фенове на Роби Уилямс. Култовият певец не спря да се държи вулгарно и на сцената, като постоянно псуваше и наричаше немците "тлъсти прасета". А по средата на шоуто се изцепи: "да присъствате на мой концерт, е все едно да прекарате една любовна нощ в леглото ми". Това е Роби Уилямс - малкото-голямо лошо момче, което публиката просто боготвори.

Защо противно на всички очаквания стартирахте турнето си от Южна Африка, а не от Великобритания?

Всъщност първите, които ощастливих са немците. Шоуто, което направих на "Велодром" още през октомври беше уникално и никога не бе повторено по време на цялото ми турне за промотиране на новия ми албум. За останалите остана успокоението, че могат да гледат филма, който създадохме след това. А наистина този път малко пренебрегнах Острова, като реших не първите, а последните дати от турнето ми да са във Великобритания. Британците са научени да бъдат глезени от мен. Е... този път ще почакат, така и интересът им към това, което правя ще е по-голям. Маркетингова стратегия (смее се). Надявам се да продам много, много албуми. Сигурен съм в това, още в първите дни продадохме 1 600 000 билета. Не съм ли най-великият? Успях да изместя рекорда на NSYNC, които през 2000 година продадоха едва 1 000 000 билета. Това постижение ми отреди и място в книгата с рекордите на Гинес за следващата година.

Все пак първите официални дати от турнето бяха обявени за Южна Африка, защо там, а не в Америка например?

Публиката в Южна Африка е страхотна, не очаквах толкова много хора от този континент да пеят заедно с мен и да се радват и възхищават на глупостите, които говоря. Например след концерта ми в Дърбан един човек беше дал на охраната подарък за мен. И знаете ли какво беше това - издание "как се тълкуват английските цинизми". Много се смях. Наистина понякога прекалявам с "fuck u", но публиката се радва и това е най-важното за мен. А Америка? В Америка дори няма да издам албума, там се чувствам като анонимен и не ми се говори за това.

"Intensive Care" е едно от най-купуваните заглавия в България, ще зарадвате ли и феновете в нашата страна с концерт?

Ще е чудесно, но това къде да правя концерти не зависи от мен. Пък и трябва някой от вашата страна да има интерес към мен, да направи запитване до мениджърите ми и да го организира. Но въобще няма да съм евтин.

В България пеят много световни звезди. Дори Джей Ло щеше да прави концерт в София през май, за съжаление заради бремеността си го отложи - тя поиска 800 000 евро, вие колко бихте струвал?

Ако кажа колко струвам някои жени могат да решат да ме поръчват през вечер - какво ще стане тогава с мъжкото ми достойнство? (смее се) Това в кръга на шегата, хонорара ми за един концерт е по взаимни договорености и може да е повече или по-малко от 800 000 евро, зависи само от вас. Ама вие вече търгувате с мен!? Харесва ми - обичам хубавите жени да ми говорят за пари.

Кой е най-големият гаф по-време на турнето?

Оооо .... много са, но са малко тези, които публиката ги забелязва. Например в Дъблин гондолата с която се спускам на сцената просто отказа, наложи се да изтичам пред публиката. А тя си бе все толкова възторжена. Голям кеф. Затова им обещах да ги компенсирам с един безплатен концерт до края на годината. В Кейптаун един от основните прожектори пък гръмна и други такива технически гафчета, но да си говорим за албума все пак.

За колко време и как го създадохте?

Създадох го в спалнята си, в дома ми в Холивуд. Отне ми две години. Но моят нов творчески партньор Стивън Дъфи много ми помогна. "Intensive Care" е най-добрият ми албум. И въпреки че съм казвал това за всеки един от предишните ми, този път наистина е така. Нарекох го "Intensive Care", защото вложих в него толкова много енергия и усилия, колкото никога досега не съм.

Вдъхновяваше ли ви жена през тези две години?

Да, жените също ме вдъхновяват да си мисля за спалнята (смее се). Но не. Вдъхновяваше ме само онова силно чувство да създам нещо различно и уникално, да създам песни, които след 15 или 20 години ще се пеят и ще навяват същите чувства, каквито и днес.

Казвате че, ако не сте станали певец, сте щял да бъдете футболист, имате ли още такива амбиции?

Сигурен съм, че като футболист щях да съм по-щастлив. Много съм запален по футбола. Затова и ужасно се зарадвах, когато Байерн Мюнхен ме поканиха да поритам с тях на една от тренировките им. Май ги шашнах с умения, а те ме мислиха за смотан певец. Често ритам с приятели и си правим турнири със залагания. Даже исках да отложа някои от концертите си от турнето, за да мога спокойно да си гледам световното по футбол, като всеки нормален човек - с бира пред телевизора.

А какво стана със събирането на "Take That", щяхте и вие да се включите в тяхното турне?

Нас винаги ще ни свързва една история, която заедно написахме. Но аз съм тръгнал по собствения си път, разбира се ще им помагам с каквото мога и за каквото ме помолят, на те - са си те, а аз съм Роби Уилямс.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР