Джинджър бира и хибискус (https://recipesfromapantry.com)

Завършваме с най-екзотичния моктейл от джинджифилова бира и хибискус. Обаче за целта трябва да сте много упорити и много да ви се пие нещо различно. И да сте достатъчно големи късметлии, за да намерите няколко продукта, които в България не се срещат под път и над път, макар че не са и напълно неоткриваеми – джинджифилова бира, пешънфрут или казано на чист български маракуя и сироп от хибискус. Другото, което ви трябва – ягоди и лайм. Рецептата е африканска.

Шепа ягоди, нарязани на полумесеци

3 с.л. сок от лайм

300 мл джинджифилова бира

лед

2 с.л. сироп от хибискус

сока от 1 маракуя

листа прясна мента

резени лайм за гарниране

Ягодите и сока от лайма - в кана и разбърквате. Доливате джинджифиловата бира. В две стъклени чаши сложете кубчета лед и разпределете в тях съдържанието от каната (все пак приготвяте коктейл за двама поне, нали? Ако сте си сами – две чаши от това невероятно питие ще ви дойдат още по-добре ). Разпределете сиропа от хибискус и сока от маракуята в двете чаши и преди да сервирате гарнирайте листата от мента и резените лайм. И готово.

 

Върджин мохито (https://www.soberjulie.com) 

Кипвате ½ ч.ч. вода с 1 равна с.л. кафява захар. Разбърквате, докато захарта се разтвори изцяло и оставяте напълно да се охлади. Обелвате кората на 1 лайм, нарязвате го на парчета и го намачквате, заедно с няколко клонки вече нарязана прясна мента. Добавяте към сместа 1 с.л. от вече охладения сироп. В стъклена чаша слагате кубчета лед и изсипвате сместа. Разбърквате. Допълвате с газирана вода. Разбърквате. Украсявате с листа от мента. И изпивате поне три чаши.

Разгледай отново Затвори
ОЩЕ ГАЛЕРИИ...
Getty Images Клинт и жените
The Colour Run
Снимки от лятната ваканция на Нина Добрев
Животът е прекрасен