12
Сия
09 December 2021, 09:24

До #9:
Вие нямате деца. Затова, защото нямате деца и не знаете какво е майчина обич, пишете и мислите така. Детето ще е много обичано и никой няма да го отхвърля или съди. Само хора с малки души. Сигурно мразите и циганите, ей така, на общо основание... Законите трябва да служат на хората и да уредят правата на детето и на родителите. С насилие Вие няма да ги накарате да следват "Вашето нормално". От Вас зависи да не делите децата. Срамно е да разсъждавате така, дано го разберете. На тези хора им отнемат всички права да се разпореждат колективно с доходи и имущество и в болницата може да не пуснат твоя най-близък човек да те види. Всичко това е покъртително и срамно в 21. век.

11
Джон Б
25 December 2019, 11:27

Абстрахирам се от сексуалната ориентация и другите неща. Тази Милена има психически отклонения и е тотално объркана като личност. Говоря на базата на лично мнение придобито чрез директен контакт в реална ситуация.

10
Петър Петров
23 December 2019, 19:19

Страхотно интервю!
Благодаря ви!

9
Б
23 December 2019, 04:57

До #8:
Аз пък си мислех, че НПО застъпват диаметрално противоположната позиция. Сещам се за БХК, както и няколко ЛГБТ организации, които определено лобират за точно обратното на това, което казвате. Излиза, че в думите Ви има противоречие.
Освен това считам, че за улесняване живота на детето трябва да се погрижат на първо място родителите, преди държавата да бъде намесена. В случая подобни „родители“ не само, че не ги е грижа, ами и проявяват чудовищна жестокост към децата! И хич не ми изглежда благородно абсолютно съзнателно да съсипеш живота на някого с идеята, че в резултат на това държавата щяла да направи нещо по въпроса, ако мога да Ви перифразирам. Много е лесно, нали, да залагаш чуждо д... , пък ти да обираш дивидентите! Някак твърде едностранно подхождате, като говорите за човешките права- сякаш само еднополовите „родители“ имат такива. Ами останалите членове на общността? Ами ДЕТЕТО? Защо гледате на него като на някакъв неодушевен атрибут, чието призвание е да бъде жертван за каузата?! Ако някой е склонен да се отнесе с детето си по този начин, следва внимателно да се замисли има ли правото да се нарече изобщо „родител“, а после да разсъждава над предимствата и недостатъците на нормативната уредба у нас!
Говорите за десетките деца, ощетени заради законодателството ни. Подобен ракурс ми изглежда повърхностен. Те не са ощетени заради непризнаване на еднополовите „семейства“, а заради това, че са ОТГЛЕЖДАНИ В подобни! Негативите ще си ги влачат до края на дните! Така че легализирането не би свършило работата, която се надявате, съжалявам, че Ви разочаровам! Дори напротив- няма да е чудно, ако стане още по-зле за такива деца. Просто проблемът е друг и той остава встрани от дискусията!
Знаете ли, взе леко да ми писва мантрата за включването- в същността си тя е ДЪЛБОКО МАНИПУЛАТИВНА и АБСОЛЮТНО НЕЛЕГИТИМНА! (цитат: „Еднополовите семейства с ,а и без деца са факт. Тоест трябва да се въведе някакъв закон за легализиране на връзките им.„) От първото изречение ИЗОБЩО НЕ СЛЕДВА второто!!! Факт са също така убийствата, снеговалежите, кражбите, изнасилванията, педофилията... Сериозно ли смятате, че това е ДОСТАТЪЧНО УСЛОВИЕ същите да бъдат легализирани?! Критерият за необходимост от легализиране на нещо е съвсем друг и нямам съмнение, че това Ви е кристално ясно!
Лили и Дари не ги знам кои са, но се надявам, че заради тях ЕСПЧ няма да ни наложи норми, които обществото като цяло отхвърля. Споделям мнението Ви, че е глупаво толкова големи промени да стават с външна намеса- все пак България е суверенна държава и подобно вмешателство не би било допустимо! Ако наистина само „някои хора“ (по примера Ви със СА) настояват за определена нормативна инициатива в противовес с обществото като цяло- да, тя не следва да бъде уважена. Дълбоко недемократично е да налагаш на мнозинството със сила някаква промяна, без значение дали ВЯРВАШ, че е справедлива! Можеш да се опитваш да наклониш общественото мнение към себе си с всички позволени средства, да обясняваш, да разясняваш... Но да манипулираш, подкупваш, мамиш или налагаш със сила...Това вече е реално основание България да бъде причислена към изостаналите държави!

Още коментари