5
Ани Иванова
02 March 2019, 10:04

Не съм съгласна с някои неща от статията.
Нямам против Рами Малек. На мен лично не ми хареса,защото през цялото време виждах фараончето от Нощ в музея,но той наистина направи най-добрия възможен Фреди.
Но до тук. Ако авторката 1на статията се поразтърси малко ще види, че филма не е толкова чист и детски,колкото и се иска.
Той е направен с парите на останалите членове на групата и основната им цел е да се похвалят те малко,независимо дали изопачават истини или не. Филмът е пълен с фактологични грешки,като например,че групата никога не се е разделяла. Освен това,филмът се заснема 10 години,защото режисьорът нает в началото е отказал да прави каквото му кажат тия от групата и е бил сменен по средата на снимките с някой по-покорен. Има и много други случаи. И това не е моето мнение,защото аз не съм член на БАИФМQ,но ми стана интересно защо ми е толкова странен филма и се поразтърсих да прочета какво мисли световната критика и феновете на Queen по света.
И някои неща бяха откровено смешни -първият интерес на Фреди към мъж е мазен баден тираджия в тоалетната на бензиностанция... това си е направо обидно за гейовете :)

4
Мария
01 March 2019, 22:27

Донякъде съм съгласна с авторката на статията, но мисля, че изобщо не трябваше да се прави филм за Фреди, документален / такъв има/ да, игрален - не. И мисля, че феновете точно срещу това възроптаха, макар че проектираха това негодувание срещу актьора.Аз лично просто отказах да гледам филма. Имам достатъчно информация за Фреди, всички концерти на живо, една стара книга със събрани факти и снимки за и от живота му и куп други източници. Прецених, че ако гледам филма няма да го изгледам обективно, че ще го приема за гротеска и ще остави у мен усещане за подигравка с Фреди, затова не го гледах. А иначе щом Реми Малек взе толкова награди явно се е справил изключително добре с ролята.

3
AVA
01 March 2019, 14:56

Изключително смислен коментар!
Рами Малек е феноменален в образа, а самият филм е вълнуващ.
Като фен на музиката, изключително високо оцених факта, че скандалните теми от живота на Фреди са така деликатно засегнати.

2
MarioManov
01 March 2019, 11:39

Браво!Евала за статията!..Да си призная като фен на Фреди и Queen ,отначало филма(Bohemian rhapsody)не ме грабна,аз знам кой е Рами Малек(за разлика от някои..),гледал съм го в сериала Mr.Robot и особено първия сезон,Рами ми направи впечатление..после мисля че го гледах в 2 филма,този за Пеперудата и другия не го помня,хаха..та за Фреди..и аз както повечето фенове на Queen,бях скептичен някой да изиграе Фреди Меркюри,с пеене, маниери,всичко и през първите минути на филма си казах-"Ето бях прав,играта на Малек не е ок",някак изкуствено беше(или така ми се стори,аз не съм гледал много клипове с Фреди,без да пее ..!?)..но после някак си се пополучи,хаха..и особено накрая беше на 90% в образа,незнам дали той пее(Рами М.) или е направено,но на концерта бакрая беше супер,едно към едно-Queen!Както и при Straight outta Compton и други такива биографични филми е доста трудно да се получи ,така че да го харесат и феновете..та.моето мнение е че при тези двата филма се е получило, поздравления за Оскара и другите награди на Рами Малек,знаех си че си е талант момчето,но не вярвах че толкова бързо ще почне да играе в филми и то така добре..За тези които мислят, че Никой не може да изиграе Фреди Меркюри ще кажа само че не е толкова трудно да се имитира 'човека' Фреди,но Никой не може да имитира певеца,артиста,гласа.. Фреди Меркюри!!! Impossible...yeah..;-)))

Още коментари