8
Христина
06 March 2017, 18:09

Да обичаш майка си, а после да я изгориш в крематориум. Какъв ужас!!!

7
Тони Лазарова
14 May 2014, 14:28

Благодаря, благодаря, благодаря...
Първо си отиде дядо, внезапно, остана баба ми... Те ме бяха отгледали, мама и татко работели. Някак си се спасих от тази първа огромна загуба в мисълта, че моето бабче е все още тук... След това си отиде и тя...не можах да я прегарна още веднъж... беше станала по-мъничка от мен...като малко голо пиле, губеше се в ръцете ми. И до днес е там, когато си затворя очите.
Но още имах мама и татко, още не осъзнавах, какво съм пропуснала. Когато загубих и татко, разбрах. Не бях има казвала всеки ден, колко ги обичам. Бях загубила безвъзвратно техните спомени, защото не намирах време да ги чуя.
Днес ценя всеки Божи ден и час с майка ми! Дори, започнахме да си казваме Обичам те, макар че никога преди не сме го правили.
И най-важното: с моята дъщеря, която живее ужасно далеч, не пропускаме и ден за този най-прекрасен спомен "Обичам те"...
Имах нужда да разкажа това...

6
Златинка Павлова
20 March 2014, 15:13

Благодаря Ви, Людмила, за тази така вълнуваща статия, която ме накара да погледна по друг начин, на отношенията с моята майка. Благодаря, че Вие сте изключително добър български автор! Бъдете здрава!

5
Веселина
04 March 2014, 23:30

Скъпа Людмила,вие сте невероятна.Загубих мама преди 17 години и на всеки празник се насълзяват очите ми,защото тя ставаше рано да приготви всичко според българските обичаи.Научи ни да бъдем честни,да помагаме на хората,да сме човечни и добри.Аз така възпитах синовете си и не съжалявам.Вярвам, че душите на майките ни бдят над нас-те са ангелите ни пазители и трябва да се вслушваме в гласа им-нашата интуиция.Гледах един филм на Хичкок,в който една майка болна от рак намираше осиновители за децата си и всеки ден те си казваха:''ОБИЧАМ ТЕ''.Аз съм от строго възпитаваните,но след този филм казвах на мама и синовете си колко ги обичам.Моля ви казвайте на своите майки,бащи и деца ''обичам те''докато са до вас и изпълнявайте малките им ''капризи''.

Още коментари