Кафе лате и модерен лукс в мезонет в Монако

Усещане за топлина и интимно изживяване, мека палитра, неокласика – това са кодовете на модерния лукс в мезонета в Монако, който представяме. Той се обитава от младо семейство с близнаци, като за всеки член от фамилията е осигурен ненатрапчив комфорт

Елка Влаховска 05 April 2022

Снимка: пресофис Covet House

Усещане за топлина и интимно изживяване, мека палитра, неокласика – това са кодовете на модерния лукс в мезонета в Монако, който представяме. Той се обитава от младо семейство с близнаци, като за всеки член от фамилията е осигурен ненатрапчив комфорт. Проектът е дело на дизайнерите на компанията Caffe Latte Home, чието име сякаш кореспондира на визията на дома. Кафе с мляко – нима не виждаме навсякъде мекотата на тези нюанси, които неусетно препращат съзнанието към идеята за топлина, вкус и уют?

Бляскавият град държава на Френската Ривиера е мястото, където в модерния мезонет на 300 кв. м се прилага концепцията за  функционална, изчистена и завладяваща естетика.

Всяко помещение е композирано внимателно с подбрана селекция от мебели, осветление и аксесоари, изработени с прецизност и внимание към детайла. Класическата рамка на интериора е създадена чрез модерния напоследък релеф на стените, характерен за бароковите дворци от миналото.

Всяка мебел и аксесоар пък се допълват взаимно, така че нито един компонент в обзавеждането да не доминира и да „засенчва“ другия, превземайки сетивата. Това по интуитивен начин създава релаксираща атмосфера в дома.  

Различните зони на мезонета включват просторно входно антре, бляскава дневна и трапезария, изискана кухня, луксозна родителска спалня, сладка детска стая, добре оборудвани бани и най-накрая, но не на последно място – домашен офис, без да забравяме и пералното помещение, и гардеробната стая.

Модерният декор на антрето е брилянтна възможност гостите да бъдат изненадани още при посрещането им в дома. В момента е тренд в това помещение да бъдат излагани произведения на изкуството и луксозни мебели, защото то създава първото впечатление за стила на живот на обитателите. Тук господстват комфортът и минималистичното обзавеждане, съчетано с картини,  осигурявайки спокойна и ведра атмосфера, нелишена от лукс.  

Интериорните дизайнери, привърженици на максимализма, яростно се съпротивляват на „вечността“ на всекидневната в неутрални тонове, но истината е, че тя никога не е излизала от мода.

Въпреки липсата на активни цветове възможностите за индивидуализация са безкрайни. Те се изразяват в правилното композиране на текстури и мебели с характер. В този дом модерност и функционалност са перфектно балансирани, за да осигурят спокойствие и уют.

С огромен диван и централна маса, всекидневната е идеалното място за удобно сядане и почивка, четене на книга или гледане на филм. Отвореното пространство е изпълнено с топла и успокояваща тапицерия и тонове. Разстоянието между мебелите и цялостната композиция с осветителните тела са проектирани така, че да осигурят хармония.

Килимът с квадратна форма със своите нюанси на бялото е подходящ за всяка среда. Неутралният цвят и препратката към геометричния стил в интериора дават елегантност на стила, което се допълва от текстурата и качеството. Килимът е 100% ръчно изработен от коприна.

Трапезарията е базирана върху неутрални цветове и е с модерен дизайн. Тази зона приканва към изискани вечери с приятели и роднини.

Кухнята е може би най-използваното място в дома, така че е желателно да е приятно пространство за прекарване на времето.  Освен наличието на необходимите уреди красивият дизайн на кухнята е от изключително значение. С изчистени и прави линии, дизайнът на тази кухня привлича вниманието благодарение на съчетанието на различни модерни текстури.

Не всички идеи за невероятни детски стаи са извън сферата на възможностите. Спалнята на близнаците доказва това. Необходим е просто баланс между детското въображение и практичността, опита и вкуса на възрастните, със задължителното присъствие на комфорта и безопасността. На преден план е пространството за игра и учене, с диван и висяща люлка, както и с удобно разположени бюра в най-осветената зона. Отзад са леглата, разположени в по-отдалечената от светлината част на помещението. Към детската стая има самостоятелна баня.

Тя е с по-семпъл дизайн за разлика от разточителната баня към родителската спалня, в която е разположена ефектна вана и фини стенни огледала – идеалната комбинация между съвременност и изтънченост.

Известно е, че всяка жена си мечтае за гардеробна стая. Това помещение също трябва да бъде с приятен дизайн, освен че трябва да е подчинено на функционалността, за да създава приятно усещане всеки ден. За дизайнерите проектирането на гардеробна стая не е лесна задача, защото точно там те трябва да съобразят всичко – както даденостите на интериора, така и специфичните изисквания и желания на клиента.

Мезонетът в Монако е вдъхновен от модерния стил на декориране, дефиниран от простота, изтънченост, използване на различни текстури и изчистени линии, стил, при който интериорите демонстрират комфорт, а не луксозни предмети. Фокусирайки се върху цвета, пространството и формата, този дом излъчва свежа елегантност.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР