Скандинавски бележки и сарториална привлекателност

Brunello Cucinelli есен-зима 2022

07 October 2022

Богата на препратки, шарки и нови силуети, дамската колекция есен-зима 2022 на Brunello Cucinelli създава съблазнителен баланс в търсене на стимулираща, но премерена елегантност, която подхранва радостта от заедността. Точно като изискан парфюм и неговите съставки, е възможно да се визуализират темите и отделните части на колекцията като пирамида, която следва характеристиките и функциите на обонятелните нотки.

Основни нотки – Feminine Reflections

На пръв поглед на преден план излизат интензивни светлинни интервенции. Lamé текстури, прозрачни повърхности, обвити в ослепителна бродерия, искрящи дизайни, плъзгащи се върху флуидни сатени и женствени обеми, придават на целия гардероб съблазнителна аура, която обединява дневното облекло и облеклото за събития.

Сърдечни нотки – обгръщащи усещания

Най-важните елементи, които силно представят усещането за сезона, са емблематичните модели от Севера, меката текстура на тъкани и букле, пухени плетива, ватирани ефекти върху скъпоценни материали и градски интерпретации на високопланински стил. Вдъхновение, черпено от земята и природата, прониква във всеки компонент, от наситени кафяви нюанси на дърво или животински кожи до флорални дизайни.

Базови нотки – Хармонична памет

Заедно, усещанията, които остават в паметта, придават стойност на идентичността на марката; те отразяват чувство за принадлежност, в което да разпознаем същността си. Английското поръбване и традиционните принтове, взаимствани от мъжкия гардроб се смесват с нови значения на шивашко и женствено усещане. Очарованието на деликатните неутрални нюанси, удоволствието от най-висококачествените благородни влакна, несравнимо майсторство и търсене на иновации, вградени в занаятчийски опит.

Връхни дрехи и подходящи комплекти

Новите силуети са повлияни от търсенето на елегантност, балансирана между съвременността и шивашкия стил. Пухените якета, също от скъпоценен велур, напа и овча кожа се характеризират с бухнали подплънки, които подчертават прави и квадратни обеми. Спортната природа на връхните дрехи придобива модна привлекателност благодарение на меките линии и ценната ръчна изработка. Правите линии на палтата показват изтънчена елегантност, а по-тежките жилетки се превръщат в обгръщащи и просторни връхни дрехи.

Предлагани като две части или като отделни, съчетаващите се комплекти съставляват още по-многофункционален гардероб. Костюмът става чувствен и женствен благодарение на миниполите и спокойните силуети на блейзъри и панталони. Скъпоценните и съвременни облекла за повод също отразяват бляскав дух и шивашка привлекателност: съчетаващите се комплекти, изцяло бродирани с пайети, рипсено кадифе, осветени с тебеширени ивици или плавни тъкани в стил „смокинг“.

Плетива

Поверени на благородния и луксозен престиж на кашмира и естествени влакна, моделите, вдъхновени от норвежките форми, са реинтерпретирани с нови техники и вдъхновения, за да създадат уютна, мека и съвременна аура. Проектирани за ежедневно носене, което преминава от деня до вечерта, ефектите на кожата с косъм и текстурите на руното канализират спортното наследство и обогатяват илюзиите на текстурата заедно с изисканите бродерии, които оформят тънките прежди.

Мекият и топъл характер на плетивата оказва влияние върху всички категории: пухени якета, палта, поли, панталони и аксесоари приветстват приятните усещания от скъпоценни и обгръщащи прежди. Смесите от спортни идеи, високо майсторство и скъпоценни, женствени или вдъхновени от активния начин на живот дизайни винаги се пресичат със земна цветова палитра.

Аксесоари

Аксесоарите разкриват интерпретация на високо майсторство, видимо чрез процеси, които повишават съвършенството на продукта. Нюансите са топли и обгръщащи, повърхностите вълнообразни, подсилени чрез плетеници и интервенции, които подчертават мекотата на материалите.

Природата е главният герой и смесва северни елементи с препратки към света на височинните спортове, превръщайки ги в ежедневна употреба. Трикотажът прониква в обувките и чантите чрез кожени ефекти, смесени с велур. Кецовете предлагат модели, вдъхновени от света на връхните дрехи.

Капитонираните ефекти подчертават формите и обемите, интерпретирайки фланели, тафта и меки ленти. Ламинираните повърхности разкриват грациозни светлинни отблясъци, както в обувки с капитониран ефект, така и в чанти с украсени с бижута презрамки.

Открийте колекция есен/зима 2022 на Brunello Cucinelli в бутика на ул. Съборна 4 или на shop.mdl.bg.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР