Диетичните комбинации от млечни продукти и яйца
Back to basic
27 April 2022
Различни диетични комбинации, в които водеща роля играят яйцата, смекчават възпалителните процеси по време и след преболедуване на КОВИД-19, съобщава Националният център за биотехнологична информация на САЩ (NCBI), който предоставя достъп до последните изследвания в областта на биомедицината и генома.
Диетичните комбинации от млечни продукти и яйца се радват на все по-голямо внимание. Яйцата са сложна храна, съдържаща основни хранителни вещества и биоактивни съединения, както и висококачествени протеини.
Киселите млека от своя страна могат да попълнят полезните бактерии и съдържат нутриенти, способни да стимулират имунитета чрез намаляване на оксидативния стрес, неутрализиране на възпалението и регулиране на чревния микробиом.
По този начин медицинските проучвания подчертават въздействието на хранителната интервенция върху управлението на КОВИД-19.