80 издателства на панаира на книгата

Празник на четящите хора

02 December 2021

Над 80 издателства ще се включат в четиридесет и осмото издание на Софийския международен панаир на книгата, което се открива официално на 7 декември от 11:00 часа в централното фоайе на Националния дворец на културата.Издателствата ще подредят щандовете си на трите етажа с обща площ от 800 квадратни метра.

Тазгодишното издание на панаира ще продължи до 12 декември 2021 г. при спазване на всички противоепидемични мерки. Всички желаещи ще могат да посетят събитието всеки ден от 10:00 до 20:00 часа, с изключение на последния панаирен ден, 12 декември, неделя, когато събитието ще приключи в 19:00 часа.

Повече информация издателствата, които ще участвата в Софийския международен панаир на книгата, както и на кой е тажа в НДК ще са щандовете им, може да откриете тук.

През декември можете да се включите и в кампанията „Купи 1 книга. Подари я за Коледа“, която има за цел да напомни, че книгата е най-топлият и обнадеждаващ подарък.Тази кампания следва примера на създадената от писателя Георги Господинов през 2007 година едноименна кампания, посветена на книгата като много личен подарък, „с която подаряваш не само думи, но подаряваш и история; защото Коледите са направени от книгите, които сме чели, и от историите, които са ни разказвали“.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР