Дезинфекцира ръцете и спестява крема

10 August 2021

Независимо от условията около нас, хигиената е част от ежедневието на всеки (или поне в идеалния свят е така). Драстичните промени в начина ни на живот вследствие на пандемията се превърнаха бързо в норма, а това направи от дезинфектанта за ръце обичаен предмет във всяка дамска (и не само) чанта. И така ще остане в бъдеще. Затова изборът на този продукт се наложи като особено прецизен за мен.

Проучване, направено по поръчка на NAOS България ме информира, че 80% от българите дезинфекцират ръцете си повече от три пъти на ден. Сред най-честите им притеснения са последствията от употребата на този тип продукти върху кожата на ръцете и наличието на алергени. Раздразненията и напукванията на кожата са чести оплаквания. Голяма част от познатите ми са се консултирали вече с дерматолог заради подобни проблеми.

Оказа се, че козметичният гигант Bioderma, част от NAOS, е създал цяла нова категория в грижата и дезинфекцията за ръце, представител на която е липо-алкохолна двуфазова грижа за кожата на ръцете Biphase Lipo alcoolique.

Какво означава “нова категория” в дезинфектантите? Този продукт едновременно елиминира 99.9% от бактерииите, но и предпазва кожата на ръцете от изсушаване, тъй като възстановява липидите в епидермиса.

Така работи двуфазната му формула, която се състои от 90% алкохолна фаза и 10% хидратираща фаза. Именно тя възстановява естествения филм, който защитава повърхността на кожата на ръцете ни от изсушаване. Колкото и често да ползвате Biphase Lipo alcoolique на Bioderma, винаги ще имате нежни добре изглеждащи ръце с мека кожа. Спестявам си крема за ръце в чантата и задоволявам една от най-важните и истински необходими потребности - чистите ръце.

От Bioderma наричат откритието си революционно и са напълно прави: комбинацията от алкохол и липиди дава съвсем различен ефект и усещане при дезинфекция на ръцете. Освен това козметичната компания предоставя 100% от печалбите от продажбата на продукта на организации, работещи за предотвратяването на епидемии. Звучи наистина като в идеален свят! Дано наистина да сме се запътили натам! Bioderma дава надеждата, освен че осигурява и грижата.

Важна подробност, но не трябва да я забравяте: винаги преди да пръснете от дезинфектанта върху кожата си, разклащайте флакона добре, за да се смесят двете фази на текстурата. Така ще осигурите 100%-овия ефект на мека кожа без усещане за лепнене след употреба.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР