За красива кожа без петна

Серия номер едно за борба с хиперпигментациите в света – Anti-Pigment от Eucerin®, е на атрактивни цени до края на октомври

06 October 2020

След повече от година в България, продуктите Anti-Pigment от Eucerin® за борбас хиперпигментация се радват на хиляди благодарни фенове, които с помощта на иновативната активна съставка Thiamidol, успяха да си върнат гладката и сияйна кожа по лесен, приятен, неинвазивен и достъпен начин. Техният ентусиазъм споделят потребители на серията по целия свят, в резултат на което Eucerin® Anti-Pigment бе обявена за серия номер едно за борба с хиперпигментацията в света.

За да зарадва своите почитатели в страната ни, до края на октомври 2020 г. продуктите Anti-Pigment ще са по-атрактивни, защото ще се предлагат на специални, по-ниски цени. Комплектът Anti-Pigment Дневен крем SPF30+ Anti-Pigment Нощен крем е с отстъпка от 35% от редовната си цена във всички аптеки в страната до изчерпване на наличностите.

Имате ли нужда от него?

В зависимост от интензивността си, хиперпигментацията е козметичен проблем до леко заболяване. Разбира се, необходимо е дерматолог да обследва петната, за да изключи по-сериозни диагнози. Основният проблем, който тя поражда, е неудобство от необходимостта да прикриваме петната с декоративни средства и негативен психологически ефект.

Как се справяме с този проблем?

Кожата ни произвежда естествено пигмента меланин, отговорен за образуването на тен при излагане на слънце, за да ни защити от слънчевите лъчи. Понякога обаче прекомерното излагане на слънце, някои състояния, като например хормонален дисбаланс и бременност, прием на конкретни медикаменти, а също и напредването на възрастта, стават причина за свръхпроизводство на меланин, който се разпределя неравномерно в кожата ни. Така се образуват по-тъмни области от по-големи и по-малки петна, които наричаме хиперпигментация.

Най-добрият начин да се борим с нея е превенцията – като не се излагаме на слънце. Понякога обаче появата на петната е неизбежна. При по-леки състояния хората просто приемат, че трябва да живеят с тях и да ползват подходящи по-силни основни за грим, за да ги прикриват. В други случаи петната са толкова много и толкова ярки, че гримът не помага.

Дерматологичното лечение чрез лазерна терапия и медикаменти постигат резултат в различна степен. Лечението обаче може да бъде скъпо, със странични ефекти и да има обратен ефект, ако не се прилага с мярка.

На първо място, при пациенти, неизчерпали възможностите на домашното лечение, предписвам само локална терапия, която задължително започва с подходящ измивен продукт, подготвящ кожата за последващо нанасяне на дермокозметика - интензивна домашна терапия със серуми, крем и грижа с фотозащита сутрин. Много предпочитана от мен колекция от продукти са тези от серията Eucerin® Anti-Pigment, защото с помощта на активната съставка Thiamidol, ефективно намаляват тъмните петна, предотвратяват повторната им поява и се понасят много добре от кожата.“, споделя д-р Ива Стоилова от Естетичен център „Дермавист“ и допълва: „При пациенти, при които включваме лазерна терапия, Anti-Pigment серията също присъства задължително. Това е така, защото комбинираното третиране на проблема скъсява периода на лечение, намалява бюджета и предотвратява евентуални странични реакции.“

Зад този невероятен успех на серията продукти Anti-Pigment неизменно стоят учените от Eucerin®. Те прекараха цели 10 години в изследване ефикасността и поносимостта на над 50 000 потенциални активни съставки, които да вложат в продуктовата серия за борба с хиперпигментацията. Резултатите показаха, че Thiamidol е единствената съставка, която е достатъчно ефективна срещу тъмните петна и достатъчно безопасна, за да се ползва с много добра поносимост дори от хора с чувствителна кожа.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР