Българският филм “Монолог в антракта” с премиера в Ню Йорк

02 July 2020

Българският документален филм “Монолог в антракта” ще има своята премиера в Ню Йорк, при това на най-престижния световен фестивал за кино и танц Dance on Camera, Dance Films Association.

Селекцията на фестивала е най-престижното отличие на документалния филм до момента. Фестивалът в Ню Йорк е най-старият и най-популярен световен форум, на който се показват всяка година едни от най-добрите кино образци, посветени на танца.

В състезателната програма тази година за първи път има българско участие. Това е филмът “Монолог в антракта”, разкриващ сложния живот на най-прочутата българска съвременна примабалерина Веса Тонова. Авторският филм на Петър Вълчев е част от селекцията на общо 27 световни фестивали за документално кино.

През 2019 филмът е отличен с награда за най-добър български документален филм от фестивала Master of Art, както и за най-добър монтаж от CineMuskoka Film Festival. Сред престижните номинации на филма от 2020 година е и фестивала FIFA “International Festival of Films on Art”.

“Тази година само три чуждестранни късометражни филма имат честта да участват в селекцията на Dance on Camera. Щастливи, сме че “Монолог в антракта” е един от тях”, коментира режисьорът Петър Вълчев. Екипът на филма изказва и специалните си благодарности към вдъхновението и главния герой - примата на танца Веса Тонова.

A Monologue in the Intermission (2018) / Official Trailer from Peter Vulchev on Vimeo.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР