Zepter Therapy Air iOn

Двойно по-здравословен от Ниагарския водопад

04 June 2020

Докато сънуваме или правим любов, докато се гримираме, закусваме, докато се смеем или се караме за неща, които след време ще ни изглеждат смешни, докато работим или гледаме сериали – без да си даваме сметка, за едно денонощие вдишваме средно 23 000 пъти. През белите ни дробове минават 11 литра въздух, тоест вместимостта на стая от 11 квадрата. И качеството му влияе върху качеството на нашето здраве. Оказва се, че причината за смъртта на повече от половината от 7 милиона души, починали в света годишно заради замърсяването по данни на СЗО, е следствие на въздуха в закрити пространства. Той е в пъти по-мръсен от този навън.

Хубаво е да проветряваме редовно, да почистваме интериора с биокозметика, да отглеждаме цветя, които помагат за пречистване на въздуха, да се откажем от романтичното настроение на ароматните свещи заради вредните вещества като формалдехид, отделящи се при горенето им.

За доброто качество на съвременния живот заедно с всичко това се налага използването на уреди за пречистване на въздуха. При избирането им трябва най-вече да се съобразим с квадратурата на дома ни и да вземем уред, който да филтрира максимално количество въздух. Важно е да се спрем на машина с най-много възможности за елиминиране на замърсяванията и възможно най-безшумна. Въшният й вид, ще се съгласим, също е от значение.

Последният писък на науката и модата в тази област, уредът за пречистване на въздуха, който французите биха описали като „ан вог“ (en vogue – тоест всичко на страниците на Библията на модата, което директно се превръща в тренд), е Therapy Air iOn на Zepter.

Елегантният му дизайн, тихият през деня и безшумен режим на работа през нощта, ритмичният му цикъл на пречистване и петстепенната филтрираща система, награждавана от научната общност (вече два пъти е обявен за най-добър уред за пречистване в Германия), му осигуряват палмата на първенството до този момент. Част от използваните в него филтри са от въглеродни влакна, които неутрализират миризми като кухненска пара или цигарен дим. Има антиалергичен филтър със специално сребърно съдържание, премахващо също миризми, но заедно с тях и бактерии, и вируси.

Работата му се надгражда от ХЕПА филтъра, улавящ 99,99% от частиците, по-малки от 0,3 микрона, с което доказано е подходящ за борба с разпространението на обикновено по-големите частици на Ковид-19 (Therapy Air iOn е сертифициран за премахване на вируси и покрива научните изисквания за елиминиране на Ковид-19).

Активният му въглероден филтър абсорбира токсичния въздух от околната среда. Антивирусните качества на екстракта от гинко билоба в Therapy Air iOn според проучване също могат да се използват при третиране на коронавирус и сезонни алергии. За пречистването помага и антибактериалният филтър. Йонизиращият въздух от уреда допълнително предотвратява разпространяването на вируси по въздушен път и намалява категорично количеството им в затворени помещения. Благотворните отрицателни йони, генерирани от него в турбо режим, са двойно повече от йоните край Ниагарския водопад.

Therapy Air iOn пречиства помещения от 35 до 130 кв. м и освен за домашни условия е подходящ за офиси, стоматологични кабинети, козметични студиа, хотели и ресторанти. Особено полезен е за професии, в които се работи със силни миризми.

Част от социалната политика на базираната в Швейцария международна компания Zepter още преди началото на извънредното положение във връзка с Ковид-19 беше международният проект „Нашето училище и детска градина – зона със здравословен въздух“, в рамките на който уредите за пречистване на въздуха за определен период се предоставят безплатно на учебни заведения. Целта е постепенно всички училища и детски градини да могат да тестват Therapy Air iOn, защото той повишава качеството на въздуха в затворени помещения и така ще има ежедневно пречистен въздух в стаите на децата.

За повече информация: https://mailchi.mp/57b5d41c2bbe/taicoronavirus
e-mail: [email protected]
тел. 0879014185.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР