Богата салата с аспержи, козе сирене и микс от запечени ядки

Диана Шингарова 05 July 2020

Снимка: Диана Шингарова

Свежа и изпълнена с много вкусове, цветове и текстури салата.

Необходими продукти за 4 порции: връзка аспержи – запечени за кратко на грил тиган и разрязани на две по дължина, 1 чаша пресен или замразен грах – сварен, 6–7 репички – нарязани на тънки кръгчета, една тиквичка – нарязана на тънки ленти с помощта на белачка за зеленчуци, микс от салати и рукола, 120 г козе сирене, кора от един лимон и няколко резена лимон за декорация, 4 сварени яйца, 1/2 чаша микс от запечени на сух тиган лешници, кедрови ядки, кашу.

В салатата използвам козе сирене, но по желание може да добавите още настърган пармезан. Овкусете с дресинг от 4 с.л. зехтин, 2 с.л. лимонов сок, сол и по желание поръсете с черен пипер.

Начин на приготвяне: подредете съставките в красиви чинии и овкусете с дресинг точно преди да поднесете.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР