Лесен фъдж с тахан, шамфъстък и шоколад

02 June 2020

Снимка: Диана Шингарова

Ако търсите десерт в категориите: без печене, веган, без глутен, лесен за приготвяне, то ето го. Това е една много лесна за приготвяне рецепта, само набавете необходимите продукти.

Необходими продукти: 2 чаши сусамов тахан, ½ чаша кленов сироп, 1/2 чаша кокосово масло, разтопено, 100 г шамфъстък, 1/4 чаша шоколадов чипс, 4 с.л. кокосови стърготини, 1 ч.л. екстракт ванилия, щипка сол.

Начин на приготвяне: Сложете на дъното на квадратен съд за печене (20 см) пергаментова хартия. В голяма купа смесете всички продукти. Разбъркайте добре, изсипете сместа в тавичката и равномерно разпределете. Замразете за 2 часа във фризер. Извадете и нарежете на квадратчета.

NB: Съхранявайте десерта във фризер.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР