Пъстър сладък салам

Мануела Панайотова 26 January 2020

Снимка: Мануела Панайотова

Цветен, като детски калейдоскоп, с щедра и богата на вкусове и аромати текстура, впримчена в закачлива опаковка, така че да мами и привлича. Как да останеш безразличен към такова изкушение? Не можеш, затова му се отдаваш!

Използвах 250 г бял шоколад, 100 г масло, 50 г течна сметана, 250 г микс от бисквити, сушени боровинки, оризон, маршмелоу, сушено помело, шамфъстък, семена от фенел, пудра захар.

Как го направих: Натроших с ръце бисквити, нарязах помело на кубчета и смесих с боровинки, фъстъци, маршмелоу и оризон. Разтопих маслото, разтопих бял шоколад и леко затоплих сметаната. Смесих ги и разбърках, докато станат хомогенни.

Изсипах върху цветния микс и разбърках добре, отново с ръце. Разделих на три части и насипах всяка част върху прозрачно фолио за опаковане. Завих и оформих като колбас. Завързах двата края и оставих в хладилник за една нощ.

Фиксираните и втвърдени сладки колбаси овалях в пудра захар и опаковах подобаващо. Поднесох го нарязан на филийки.

Насладете се на багрите му!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР