Първи снимки от новия „Аватар“

08 January 2020

Снимка: 20th Century Fox

Джеймс Камерън започна да ни подготвя за завръщането в света на „Аватар“. Дългоочакваната втора част на доскоро най-касовия филм на всички времена, ще излезе догодина. Режисьорът и продуцентите от 20th Century Fox споделиха четири визуални концепции от новата продукция. И съдейки по тях, обещанието пак е за вълнуващо приключение в далечното бъдеще на луната Пандора.

Ще припомним, че официалният бюджет на първата част възлиза на 237 милиона щатски долара, но според други изчисления разходите всъщност са между 280 – 310 милиона за продуциране и 150 милиона за маркетинг. Това обаче няма особено значение, защото „Аватар“ e филмът, събрал най-много приходи от кинопрожекции в историята на киното в продължение на 10 години - от 2009 до 2019, когато е задминат от „Отмъстителите: Краят“.

След този огромен успех, не е изненада, че се задават няколко продължения, макар и толкова години по-късно. Предвидени са още цели четири филма от извънземната сага. Но да видим първо как ще се справят с втората част, чиято премиера ще е догодина.

“Отне ни време да стартираме продължението, защото през цялото време не работехме само по него, но също и по трета, четвърта и пета част на проекта – коментира самият режисьор. – Сега всички те са готови и чакат своя ред. Истината е, че аз ужасно мразя да пиша сценарии. Чувствам се, сякаш съм бил заключен в тъмен затвор, където две години пишех историите им. Ето защо, сега смятам да си дам време да се наслаждавам на живота.”

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР