Моля, седнете

Елка Влаховска 05 October 2019

„Моля, седнете“ е гигантска инсталация за сядане на открито, прекрасно вписана в градската среда на Финсбъри авеню в Лондон. Създадена от британския дизайнер Пол Коксидж, общата пейка е построена за Лондонския фестивал на дизайна. Направена от три пръстена от пейки, които се издигат и падат по вълнообразен модел, тя предлага места за сядане с облегалки и е чудесно място за общуване на открито в града.

Мащабната инсталация реагира на променящия се ритъм на общността: нейният дизайн включва криви, в които хората да седят, да се разхождат или да се крият от дъжда. Гигантската пейка е направена от дъски за скелета, като Коксидж си сътрудничи с базираната в Есекс компания за интериори от висок клас White & White, за да използва повторно строителната дървесина.

Повторната употреба на използваните дъски по този толкова оригинален начин се вписва и в тенденцията за всекидневната промяна на живота в посока на съхранение и използване на наличните земни ресурси.

„Моля, седнете“ на Пол Коксидж ще приканва лондончани и гости да поседнат и да помислят за перспективите на дизайна и бъдещето на планетата до 11 октомври 2019 г.ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР